Els problemes mecànics deixen a Dabad sense opcions en Mora d’Ebre.

L’últim meeting de la Copes, Trofeus i Challenges de Catalunya de kàrting abans de l’inici de les vacances ha estat el més dur per a Josep M. Dabad. El jove pilot andorrà, fins ara sempre entre els millors de la categoria Parilla X30, no va poder continuar la ratxa en el nou circuit de Mora d’Ebre a causa dels problemes de motor que van marcar la seva actuació durant tot el cap de setmana. Les dues proves les va saldar amb un abandonament a la primera i la 11a, posició en la segona després de sortir des del fons de la graella.

Els esmentats problemes van començar en els entrenaments lliures, el primer motor es va trencar i no va poder donar totes les voltes que ell volia, en una pista en la que era la primera vegada que competia.
Després de canviar el motor semblava que les coses milloraven i en la mànega d’entrenaments oficials Dabad es va situar en una esperançadora cinquena posició a gairebé 5 dècimes del millor registre aconseguit pel seu company d’equip Carlos Franco.
La realitat va ser ben diferent, en la primera carrera, després d’una sortida complicada en la que Dabad va perdre dues posicions, el kart es va parar, en la cinquena volta, i allà es van acabar les opcions d’estar en la lluita pels punts en aquesta prova inicial.
En la segona carrera, les coses van millorar encara que el motor no va donar el rendiment habitual en cap moment. Sortint des de l’última posició (24), Dabad va mantenir la concentració i va millorar posicions a mesura que avançava la prova. Al final es va col·locar en l’11è, lloc, amb el que va aconseguir sumar 24 punts en el seu compte particular en la classificació provisional del campionat. Tot i així, els triomfadors a Mora se li escapen una mica més.

A l’acabar la segona prova el pilot andorrà es mostrava resignat amb la seva sort, ha estat sens dubte el pitjor meeting de la temporada, no se que passava però el kart no ha estat mai al nivell d’altres dies, en les llargues rectes d’aquesta pista intentava enganxar-me als meus rivals però era impossible. No podia anar més ràpid i se m’escapaven de manera clara, ha estat frustrant. Era evident que al meu motor li faltava potència... No hi ha cap dubte que per al pilot andorrà ha estat una jornada per oblidar com més aviat millor, però Dabad també pensa, que és urgent trobar el problema que hem tingut per poder estar al nivell dels rivals i continuar amb opcions d’estar al podi de la categoria al final de temporada. Si les coses haguessin sortit be aquí teníem l’opció de situar-nos molt a prop dels millors de la Parilla X30, fins i tot superar-los. És una llàstima perquè una ocasió com aquesta pot ser no es tornarà a presentar.

Classificacions:
Entrenaments Oficials:
1.- Oriol Dalmau (TonyKart), 52.484 , 2.- Moises Valles ( AVKart), a 00.025 , 3.- David Martinez (Intrepid), a 00.236 , 4.- Carlos Franco (Alpha), a 00.317 5.- Josep M. Dabad (Alpha), a 00.473.
1a., Carrera: 1.- Carlos Franco (Alpha), 12’24.169 , 2.- Moises Valles ( AVKart), a 0’01.320, 3.- Oriol Dalmau (TonyKart), a 0’01.474 4.- Ferran Cabrera (AVKart), a 0’12.341 5,- Daniel Perez ( AVKart), a 0’12.701.
2a., Carrera: 1.- Carlos Franco (Alpha), 12’25.666 , 2.- Moises Valles ( AVKart), a 0’00.226, 3.- Oriol Dalmau (TonyKart), a 0’00.402 4.- Ferran Cabrera (AVKart), a 0’10.521 5,- Daniel Perez ( AVKart), a 0’12.572 ... 11.- Josep M. Dabad (Alpha), a 0’15.293.

Després de les vacances estivals, les Copes, Trofeus i Challenges de Catalunya de Kàrting tornaran a Mora d’Ebre per disputar el cinquè meeting del calendari, la cita és per als dies 7 i 8 de setembre i l’escenari serà l’antic circuit de la localitat tarragonina.

Servei de premsa.

Fotos / Photos Fotoesport
Doc. PDF