Joan Vinyes impacient per competir amb el Citroën C2.

S’acosta l’hora de la veritat i Joan Vinyes-Jordi Mercader tenen ganes de seure al volant del Citroën C2 S1600, per traslladar a la competició les bones sensacions amb que van acabar, fa més o menys un mes, els test de pre-temporada. El Rallye de La Vila Joiosa, que es disputa els pròxims dies 23 i 24, és una vegada més el punt de partida del Campionat d’Espanya de Ral·lis d’asfalt i per tant la primera oportunitat que tindran Vinyes-Mercader de lluitar de tu a tu amb els rivals que intentaran arrabassar a l’equip Auto Laca Competición el títol aconseguit la temporada passada.

Els membres de l’Associació Interclubs Automobilisme de la Província d’Alacant (A.I.A.) han preparat per a la 17a., edició de la seva prova un recorregut pràcticament inèdit que com és habitual té l’especial mes llarga de tot el campionat, aquesta vegada de 52,178 kms., entre Confrides i Relleu.
En total els equips participants hauran de superar 455,188 kms., dels quals 202,832 kms., són de velocitat. Concretament les especials amb les que es trobaran són les següents: Finestrat (8,797 kms.,), Tudons I (21,309 kms.,) i Gorga-Confrides (19,424 kms.,) es repetiran a la primera i segona secció.
La tercera secció la configuren tres especials; Callosa-Guadales (8,430 kms.,), Confrides-Balona-Gorga (22,057 kms.,), i Tudons II (21,107 kms.,). Mentre que l’esmentat Confrides-Relleu tancarà la prova i gairebé amb tota seguretat serà decisiu per determinar el guanyador del Rallye.

El pilot andorrà es mostra molt confiat amb les possibilitats de l’equip Auto Laca Competición, però, cal veure on estan els S2000, els GTS... En el nostre haver cal anotar els excel·lents test realitzats amb el C2, aquest any amb 50 kgs., menys. Penso que els tècnics de Piedrafita Esport han aconseguit una posta a punt molt bona. De totes maneres en carrera hi ha diversos factors que ens poden complicar el treball. En la prova alacantina, la climatologia i l’especial de 52 kms., són els que poden resultar decisius.
Una novetat, aquesta a nivell de reglament, que no acaba de convèncer Vinyes és la de dues passades de reconeixement per especial, més que les dues passades el que no em convenç és tenir-lo que fer tot en un dia, crec que serà molt intens i a la més mínima haurem de córrer més del compte per poder acabar els reconeixements. Prefereixo les tres passades en dos dies sobretot en el cas de trams nous, en el Vila Joiosa hi ha uns quants.

El shakedown, que es disputarà divendres dia 23 a partir de les 10h00, serà la primera vegada que es podran establir diferències entre els equips que participaran en el 17 Rallye la Vila Joiosa. De totes maneres la lluita pel triomf en el rallye inicial de l’espanyol de l’especialitat començarà a la 7h30 de la jornada següent. L’arribada del primer participant al parc tancat final està prevista a les 21h00 del mateix dia 24.

 

Servei de premsa.

Fotos / Photos Fotoesport
Doc. PDF