Vinyes-Mercader preparen l’espanyol de terra guanyant a Rocafort.

Joan Vinyes-Jordi Mercader al volant del Subaru Impreza 2006 van aconseguir el triomf en el 3er., Ral·li de terra de Rocafort de Vallbona, prova amb la que es va iniciar el Campionat de Catalunya de l’especialitat 2007. El pilot de Imex-Laca va aconseguir una victòria clara després d’un inici difícil en la que es va notar la falta de posta a punt del Subaru que va pilotar la temporada passada. Cal destacar que la prova es va disputar sota un sol estiuenc i amb molt pols en les pistes lleidatanes.

Una vegada més l’organització de la primer prova del català de terra va estar a càrrec de WRC Management, en aquesta ocasió el seu impecable treball no va tenir la recompensa d’una bona inscripció, solament 28 equips van iniciar el ral·li.
El recorregut de la prova tenia dos especials que els participants van superar tres vegades cadascuna. En el primer bucle, el pilot andorrà es va veure sorprès pel pilot local Eduard Pons que’l va superar en els dos trams. Després del pas per la primera assistència, Vinyes i els tècnics de ABF Esport van saber trobar els reglatges adequats i el pilot andorrà es va fer amb el comandament de la prova rebaixant els seus registres a cada passada per les especials.

Vinyes s’havia plantejat la prova com un entrenament amb vista a la prova de Guijuelo que es disputa el pròxim cap de setmana i al final estava molt satisfet, hem complert amb l’objectiu previst, en la primera passada per les especials el cotxe se n’anava molt de darrere i també hem tingut un problema amb un diferencial. Ho hem resolt en la primera assistència i a partir d’aquí la cosa ha canviat molt, hem augmentat el ritme i els temps han anat millorant. Sempre és bonic guanyar, però en aquestes proves li dono més importància a l’haver-me trobat molt a gust al volant del Subaru. Malgrat aquest triomf a Rocafort, Vinyes es mostra molt prudent al parlar de la prova de Guijuelo, serà una lluita completament diferent, nosaltres pilotarem el Subaru 2007 i a més tindrem com rivals a pilots com Dani Sola, Xevi Pons o el defensor del títol Alex Vilanueva, tots amb Mitsubishi entre d’altres. Haurem de córrer molt en aquest campionat si volem estar entre els millors.

Classificació final del 3er., Ral·li de terra de Rocafort de Vallbona:
1.-Vinyes-Mercader (Subaru Impreza) 49’49”, 2.-Pifarrer-Velazquez (Mitsubishi EVO IX) a 1’50”, 3.-Zurita-Sanchez (Mitsubishi EVO IX) a 1’51”, 4.-Pou-Muñoz (Mitsubishi EVO IX) a 2’11”, 5.-Camps-Esbri (Mitsubishi EVO VIII) a 3’00”.

Habitualment quan s’inicia un campionat hi ha moltes incògnites, el Campionat d’Espanya de Ral·lis sobre terra 2007 no és una excepció però en aquest l’interrogant es, qui serà el pilot més ràpid i mes regular?, perquè la qualitat, tant dels participants, com de les mecàniques està més que contrastada.

Servei de premsa.

Fotos/Photos Fotoesport
Doc. PDF