Bercianos-Aragó pugen per primera vegada a un podi del Volant RACC.

Alex Bercianos-Adrià Aragò (Peugeot 206 XS) van aconseguir una treballada segona posició en la classificació del Volant RACC-Trofeu Peugeot, del 55 Rallye Costa Brava, sisena prova del calendari de l’esmentada categoria. El pilot de Programa Junior del Automóbil Club d’Andorra no va canviar el seu plantejament inicial de la prova i es va mostrar molt agressiu des de la primera especial. Bercianos havia demanat aigua per tenir opció a les posicions punteres de la seva categoria, l’esmentat element no va estar present en el rallye però Bercianos-Aragò van aconseguir una segona posició que tal com s’havia desenvolupant el rallye, estan convençuts que haurien pogut millorar.
El que es va mostrar una vegada més molt segur va ser l’equip Jiménez-Viñas que segueix comptant per victòries les seves participacions en les proves del Volant RACC català.

Com és habitual en la present edició de la categoria de promoció del RACC, la igualtat entre els primers va ser la tònica de la prova, encara que en aquesta ocasió Bercianos es va mostrar més agressiu i des del primer tram de velocitat va deixar clara la seva intenció de lluitar pel triomf final. Després de superar Espenielves-Sant Hilari i Osor, el pilot andorrà era líder encara que problemes en el seu Peugeot feien preveure que aconseguir el seu objectiu no seria gens fàcil. En la tercera especial, Tossa-Sant Grau, els esmentats problemes mecànics van anar en augment i Bercianos es mostrava molt preocupat abans de començar la primera secció de la tarda, després de quedar relegats al tercer lloc.
Per sort per l’equip del A.C.A., els seus tècnics van encertar amb el problema i a partir d’aquest moment van començar a remuntar posicions fins a situar-se abans de l’última especial a 13” de Jiménez, aquí van decidir no arriscar i conformar-se amb el segon lloc i per tant el primer podi en la temporada del seu debut en el Volant RACC.

Com dèiem Bercianos tenia una sensació agredolç en referència al resultat del Costa Brava 2007, d’una banda la segona plaça era un excel·lent resultat però, crec que avui haguéssim pogut guanyar a no ser pels problemes mecànics que hem tingut en la part inicial de la prova, sobretot en la pujada de Tossa a Sant Grau, han estat mes o menys 8 kms., en els que el cotxe fallava de manera irregular, per un moment vaig pensar que tot havia acabat. Per sort vam aconseguir solucionar els problemes, tenint temps de recuperar posicions. De totes maneres el triomf s’havia escapat. Aquesta vegada el triomf no ha estat possible però sembla evident que Bercianos ja està en condicions de lluitar pel primer lloc, l’experiència que hem acumulat a la primera part de la temporada ens ha donat més confiança i ens permet afrontar reptes més ambiciosos. Està clar que queda molt per aprendre però ja no som els principiants que van debutar en el Volant RACC fa uns mesos. Cal esmentar que el pilot andorrà no va acabar la prova de Lloret amb bon peu, mai més ben dit, en l’últim pas per l’assistència un cotxe li va passar per damunt del seu peu esquerre, les mostres de dolor eren clares a l’acostar-se coixejant per pujar al podi.

Classificació final del Volant RACC-Trofeu Peugeot del 55 Ral·li Costa Brava:
1. Jiménez-Viñas, 1.54.36. 2. Bercianos-Aragó, a 24. 3. Barrionuevo-Bonet, a 28. 4. Vicens-Fernández, a 1.00. 5. Vila-Noguera, a 1.57..
Classificació provisional del Volant RACC-Trofeu Peugeot.
1. Marc Jiménez, 121 punts. 2. Raül Barrionuevo, 92 p. 3. Àlex Bercianos, 82 p. 4. David Sayós, 80 p. 5. Jordi Vicens, 60 p.

La pròxima prova del Volant RACC-Desafio Peugeot de la present temporada es disputarà el dia 17 de novembre, serà el Ral·li 2000 Viratges.

Servei de premsa.

Fotos / Photos Fotoesport
Doc. PDF