Joan Vinyes: El Canàries és un rallye que sempre se m’ha donat bé.

L’equip Auto Laca Competició serà un dels protagonistes del 31 Rallye de les Canàries – Trofeu el Corte Ingles, segona cita del Campionat d’Espanya de Ral·lis d’asfalt, que es disputarà els pròxims dies 27 i 28 d’Abril a l’illa de Gran Canaria. Joan Vinyes-Jordi Mercader (Citroën C2 S1600) sortiran a la prova canària a lluitar per les posicions capdavanteres per mantenir intactes les seves aspiracions al títol del campionat esmentat.
Com és habitual, el Rallye de les Canàries a més de ser vàlid per al nacional espanyol és puntuable per la Copa d’Europa, i per al regional canari de l’especialitat.

L’activitat per als equips inscrits s’inicia dimarts que ve (dia 24), amb el reconeixement de les 7 especials que configuren un recorregut dividit en dues etapes i amb un total de 595,32 kms., dels que 194,04 kms., són cronometrats.
En el decurs de la primera etapa els trams de velocitat a superar seran: Moya-Fontanales (9,44 kms.), Valleseco (21,51 kms.), Teror-Arucas (7,52 kms), Agüimes-Santa Lucia (17,85 kms.) i San Bartolomé de Tirajana-San Mateo (20,57 kms.). Els tres primers es disputaran dues vegades cadascun, mentre que els altres dos tancaran la primera etapa del rallye. Precisament aquestes dues especials, en sentit invers, seran l’escenari de la segona etapa del Canàries 2007, concretament es passarà dues vegades per San Mateo-San Bartolomé de Tirajana (20,61 kms.) i Santa Lucia-Agüimes (18,73 kms.).

El pilot andorrà es trobarà amb un situació nova en Gran Canària, no estarà entre els primers de la llista d’inscrits, és a dir entre els quals puntuan per a la Copa d’Europa. No hi estarem a causa que el reglament FIA limita el pes dels S1600 a 1000 kgs. Nosaltres disputem el Campionat d’Espanya i en la normativa d’aquesta competició el Citroën C2 pot sortir amb 50 kgs., menys, per aquest motiu sortirem en les primeres posicions entre els participants que puntuan per al campionat nacional i regional. En la prova canària sortir a les especials quan han passat més o menys 50 equips no necessàriament ens ha de perjudicar, les carreteres no s’embruten amb el pas dels cotxes i quant a la climatologia ... és una incògnita per a tots. L’objectiu de Vinyes en el Corte Ingles 2007 és acumular el màxim de punts en el seu compte particular del campionat, no serà fàcil, són dos dies de competició en les quals cal mantenir la concentració al 100 % i si la climatologia és variable el treball físic també pot ser molt dur, els canvis de rodes es poden produir abans de cada especial. De totes maneres estic amb ganes i em sento optimista. És un rallye en el que sempre que he participat he tingut bones sensacions, l’ambient que es viu tant en l’assistència com en les especials és fantàstic. En referència al Citroën C2, per a Vinyes no hi ha dubtes, confio plenament a la feina dels tècnics de Piedrafita Sport, i les últimes notícies que tinc és que el C2 està preparat per disputar el Rallye de les Canàries en condicions òptimes.

L’inici del 31 Rallye de les Canàries està previst a les 8h00 en el podi ubicat al parc de Santa Catalina de Las Palmas. A partir d’aquest moment els equips tenen per davant una complicada i llarga jornada de competició, l’entrada del primer vehicle al parc tancat aquesta prevista a les 21h10.
La cerimònia de sortida es farà en el mateix podi a les 20h30 de la jornada anterior. Tots els horaris es regeixen segons la franja horària de les illes Canàries.

 

Servei de premsa.

Fotos / Photos Fotoesport
Doc. PDF