A Canàries, Vinyes-Mercader es queden a mig camí del podi.

Joan Vinyes-Jordi Mercader (Citroën C2 S1600) no han pogut acabar el 31 Rallye de les Canàries - Trofeu El Corte Inglés, segona prova del Campionat d’Espanya de Ral·lis d’asfalt, a causa d’una lleugera sortida de carretera a l’inici de la primera especial de la segona etapa. Vinyes va sortir decidit a l’atac convençut que el pitjor estava superat, la climatologia semblava més favorable que en la jornada anterior i l’asfalt de les especials estava completament sec, a més el podi estava a tan sols 13”, l’enemic a batre era Jesús Puras.
En referència a la climatologia, cal destacar que durant la primera etapa del rallye s’han viscut amb tota la seva duresa els microclimes de l’illa canària. En les especials de la zona nord-est Moya, Valleseco, Arucas ..., les disputades en les primeres seccions d’aquesta etapa, els termòmetres van baixar fins als 5º, és a dir fred hivernal acompanyat de pluja, vent i boira, mentre que a 40 kms., com a màxim, en Aguïmes i la zona d’assistència en Las Palmas, sol i una temperatura que va arribar fins als 25º.

Primera etapa. En la primera secció i amb l’ambient descrit, Vinyes va veure com no podia seguir el ritme dels Mitsubishi de tracció total que van trobar un escenari més favorable a les seves característiques tècniques. Les coses van millorar en la segona secció, però a la zona alta de Valleseco, la situació encara era complicada. Malgrat tot la remuntada del pilot andorrà s’havia iniciat. En les dues especials de la tarda es va situar per darrere de Vallejo, Fuster, inaccessibles degut a la superior potència dels seus cotxes, i Puras, encara que la diferencia amb aquest la va rebaixar de manera considerable, al final de la jornada va quedar en 13”. Així doncs la possibilitat de pujar al podi estava totalment oberta.
Per a Vinyes les dues passades per l’especial de Valleseco van marcar el desenvolupament de l’aquesta primera etapa, En el primer pas ens trobem amb pluja, boira, vent ... en fi amb tot en contra, mentre que els nostres rivals, menys Vallejo, van tenir un escenari més favorable. En l’altra passada, la part inicial de l ‘especial estava pràcticament seca, però a mesura que pujàvem la carretera continuava mullada i lliscant, a més de l’habitual boira. En fi que després de les dues primeres seccions havíem perdut contacte amb Vallejo i Fuster, així doncs l’objectiu era el tercer lloc que ocupava Chus Puras.

Segona etapa.
Tal com comentàvem, va ser just en la segona corba quan es va produir la sortida que va deixar fora de carrera al pilot andorrà.
Després del que vam patir ahir, ha estat una pena deixar el rallye per una sortida en la segona corba de tram inicial. El motiu? Sens dubte la temperatura dels pneumàtics, hem hagut d’esperar a la cua de sortida més de 15’ perquè traguessin un cotxe accidentat i aquest retard ha provocat que els pneumàtics es refredessin i per tant l’adherència en la corba esmentada no ha estat l’esperada. Era el comentari del pilot andorrà just arribar a l’assistència després de l’incident. D’aquesta manera es talla la ratxa de bons resultats de Vinyes a Canàries, és cert, però en aquests moments em sap greu per l’equip, els mecànics han treballat a fons per tenir el C2 en les millors condicions i la recompensa ha estat nul·la ... A partir d’ara vull centrar-me en la pròxima carrera, Cantàbria, i procurar acabar allà el que a Canàries a quedat a mitges.

Com bé diu Vinyes el Rallye de Cantàbria, dies (17 i 18 de maig) és la pròxima cita del calendari del Campionat d’Espanya de Ral·lis d’asfalt, amb la prova de la A.C. Peñucas s’inicia una de les parts complicada de la temporada amb tres ral·lis en menys d’un mes.

 

Servei de premsa

 

Fotos / Photos Fotoesport
Doc. PDF