Triomf inapel·lable de Vinyes-Mercader en La Guàrdia d’Urgell.

Joan Vinyes-Jordi Mercader, en aquesta ocasió al volant del Subaru Impreza amb el que van disputar el Campionat d’Espanya 2006 de ral·lis de terra, van aconseguir la victòria en el 2on., Ral·li de terra de La Guàrdia d’Urgell, tercera prova puntuable per al Campionat de Catalunya de l’especialitat de la present temporada. El pilot de Imex-Laca no va donar cap opció als seus rivals ja que va ser el més ràpid a totes les especials i va superar en 1’26” al segon classificat, el Mitsubishi Lancer Evo IX de Pou-Muñoz.
Els participants en la prova lleidatana van haver de suportar temperatures que van rondar els 40º, a més els 30 inscrits que van iniciar el rallye van prendre la sortida en cadascuna de les especials a 2’ a causa de que la gran quantitat de pols que aixecaven els cotxes feia que la visibilitat en alguns moments fos nul·la.

Els membres de WRC Management, van preparar un recorregut amb tan sols 7 kms d’enllaç i dos especials que els participants havien de superar tres vegades cadascuna, en total 67 kms., de velocitat.
En aquesta ocasió Vinyes-Mercader van dominar la prova de principi a fi establint diferències a favor seu des del primer tram cronometrat. D’aquesta manera el pilot andorrà no va tenir cap problema a seguir comptant per victòries las seves participacions en el campionat català esmentat.

El principal objectiu del pilot de Imex Laca en la prova de La Guàrdia era mantenir el feeling de la terra, no hi ha dubte que des de l’última prova d’Ourense fins a la pròxima que aquesta programada per a mitjans de Setembre, eren gairebé 4 mesos sense competir en terra. Aprofitar la cursa de La Guàrdia ha valgut la pena, les pistes per les que passava el Ral·li són molt maques i la veritat és que ens ho hem passat molt bé pilotant per elles, a més hem guanyat... que més es pot demanar. Pel que fa al desenvolupament de la prova, Vinyes comentava, en cap moment hem hagut de forçar. Hem iniciat el rallye a bon ritme ens hem situat líders a més a cada passada hem anat rebaixant els nostres temps per la qual cosa la diferència amb els nostres rivals s’ha anat ampliant. Cal destacar que no hem tingut cap problema al llarg de la carrera i que el Subaru ha funcionat a la perfecció.

Classificació final del 2on., Ral·li de terra de La Guàrdia d’Urgell:

1.-Vinyes-Mercader (Subaru Impreza) 42’04”, 2.-Pou-Muñoz (Mitsubishi EVO IX) a 1’26”, 3.-Pifarrer-Velazquez (Mitsubishi EVO IX) a 1’42”, 4.-Busquets-Grau (Seat Ibiza GTI) a 3’35”, 5.-Folch-Argemi (Mitsubishi Lancer Evo V) a 3’41”.

I a partir d’ara ... vacances. Els campionats d’Espanya i Catalunya en els que participa Joan Vinyes aquest any, inicien la parada estival que s’allargarà fins a l’últim cap de setmana d’agost. El Rallye del Ferrol, sisena prova de Campionat d’Espanya de Ral·lis d’asfalt, serà doncs el pròxim repte del pilot andorrà.

Servei de premsa.

Fotos/Photos Fotoesport
Doc. PDF