Espectacular triomf de Bercianos-Aragó en el 2000 Viratges.

En el 47è Rallye 2000 Virtages, Alex Bercianos-Adrià Aragò (Peugeot 206 XS) van completar una actuació impecable que en aquesta ocasió va tenir com a recompensa el triomf entre els participants del Volant RACC-Trofeu Peugeot, en la prova que tancava el Campionat de Catalunya de Ral·lis 2007. Per a Bercianos és el primer triomf de la temporada del seu debut a la categoria esmentada a més de situar-se també per primera vegada entre els deu millors de la classificació absoluta d’una prova del català de ral·lis i confirmar el podi (tercera posició), al podi definitiu de la categoria de promoció que es disputa sota els auspicis del RACC. Bercianos ha superat de manera clara els objectius previstos per aquesta cursa.

En el Rallye del Biela Club Manresa, Bercianos-Aragò molt aviat van deixar les seves intencions al descobert, van sortir al seu ritme però això els va situar al capdevant de la prova des de la segona especial, la primera va ser neutralitzada. El pilot del Programa Junior de l’Automòbil Club d’Andorra va ser el més ràpid en les dues passades per Vilaredes i va quedar a tan sols 5 dècimes del millor temps en l’únic pas cronometrat per Castellfollit. Malgrat tot les diferencies entre els millors eren mínimes i per tant tot era possible.
En la continuació Bercianos perdia el liderat a mans del campió Jimenez després del primer pas per Hostal Nou-Torà. El pilot andorrà no va cedir en el seu intent i va protagonitzar un final de rallye impressionant, marcant el millor temps a les dues especials següents, i cedint solament 4 dècimes a Jimenez, fins ara l’únic guanyador en les proves del Volant RACC-Catalunya 2007, en el tram que tancava el 2000 Viratges de la present temporada.

Ja tocava ! Eren les paraules d’un eufòric Bercianos al parc tancat final i afegia, la carrera no ha estat gens fàcil, en el tram inicial (Castellfollit), molt brut, hem fet derrapades que fins avui pensava que eren impossibles amb un cotxe tracció davantera. A Vilaredes, amb puntes de gairebé 200 kms/h., no hem afluixat malgrat els dubtes inicials... En fi que hem acabat les seccions matinals entre els millors, això ens ha donat molta confiança. De totes maneres després de la primera especial de la tarda semblava que les coses es complicaven, així ho va viure el pilot andorrà, crec que després del reagrupament hem sortit massa conservadors i hem perdut 6”. Per sort ens hem adonat que el triomf era possible i hem pres la decisió de llançar-nos de manera decidida a l’atac. Tot ha sortit perfecte. El pilot del A.C.A., ha vist que el triomf era possible després del penúltim tram, en el segon pas per Hostal Nou-Torà crec que hem sentenciat el triomf. En una especial que tan sols havíem fet tres vegades en els reconeixements i en la que havíem perdut temps en la primera passada, aconseguir el millor registre amb 10” d’avantatge sobre el segon classificat ... En l’últim tram hem seguit amb el mateix ritme per mantenir la concentració fins al final.
Sens dubte estem molt contents amb aquest triomf, ha estat molt treballat, que ens serveix per començar a treballar per a la temporada que ve amb la moral molt reforçada.


Classificació final del Volant RACC-Trofeu Peugeot del 47 Rallye 2000 Viratges:
1.-Bercianos-Aragó 55’55.9 , 2.-Jimenez-Viñas a 0’29.3 , 3.- Sayos-Ventosa a 0’44.2 , 4.-Vicens-Fernandez a 0’55.3 , 5.-Alvarez-Rama a 1’11.0 .
Classificació del Volant RACC-Trofeu Peugeot.
1.- Marc Jimenez, 121 punts, 2.- David Sayós, 96 p., 3.- Alex Bercianos, 95 p., 4.- Raul Barrionuevo, 92 p., 5.- Jordi Vicens, 74 p.

 

Servei de premsa.

Fotos / Photos Fotoesport
Doc. PDF