La pluja condiciona l’actuació de Vinyes-Mercader a Cantàbria.

Joan Vinyes-Jordi Mercader (Citroën C2 S1600) es queden a les portes del podi del 29 Rallye Cantàbria-Infinita, després d’una jornada molt dura en la que la climatologia i les seves conseqüències, han estat la gran complicació dels equips participants. L’equip Auto Laca Competición han ocupat la quarta plaça final, però cal destacar que només ha estat superat per vehicles de tracció a les quatre rodes. Hevia-Iglesias (VW Pol S1600 4x4) han estat els guanyadors del rallye, seguits dels Mitsubishi Lancer Evo IX 4x4 de Pures-Del Barrio i dels germans Burgo.

El Rallye Cantàbria-Infinita ha estat marcat per les inclemències meteorològiques, ja en la jornada prèvia a la competició tots els participants estaven pendents de les previssions del temps, d’una banda els equips amb vehicles de tracció total, perquè la pluja afavoria els seus interessos, en canvi la resta, entre ells Auto Laca Competición, per tot al contrari, és a dir una jornada plujosa debilitava considerablement les seves opcions d’èxit.
En aquesta ocasió els pronòstics es van complir i les conseqüències també van ser les esperades, Vinyes-Mercader perdien a la primera especial de la prova més de mig minut respecte als més ràpids i per tant bona part de les seves opcions a aconseguir un lloc entre els millors. Durant les seccions matinals l’escenari no va canviar i l’esforç de l ‘equip Auto Laca Competición no va servir en cap moment per llimar les diferències respecte als seus rivals. Al final de les sis primeres especials Vinyes-Mercader ocupaven la sisena plaça però a sols 9” de la quarta ocupada per Senra.
Semblava que la climatologia podia ser més favorable durant la tarda, però a mesura que s’acostava l’hora de la sortida de les especials de Puentenansa-Riclones i Bielva-Hortigal, una fina pluja, que no va deixar de caure, mantenia l’asfalt completament mullat. En aquestes condicions el pilot d’Auto Laca Competició no va deixar d ‘atacar, la quarta posició era possible i s’havia d’intentar... ho van assolir, però doblegar a Senra no va ser fàcil.

Malgrat que no s’ha pogut aconseguir l’objectiu amb el que va iniciar el desplaçament a Cantàbria, Vinyes se sent satisfet pel resultat aconseguit en condicions tan adverses, No hi ha dubte que el resultat no sembla bo, tenint en compte que les aspiracions a Cantàbria eren altres. De totes maneres ho hem donat tot i crec que en les condicions que hem competit era molt difícil millorar-lo, amb el que haver aconseguit els primers punts en la provisional del Campionat és molt positiu. També acabar la prova ha de ser una injecció de moral per als tècnics de Piedrafita Esport, que no em cansaré de repetir, realitzen un treball impecable. Queda clar doncs que el Cantàbria 2007 ha estat una prova molt complicada en la que el mínim error et pot deixar fora de carrera, Ha estat un rallye molt dur, començaves l’especial amb l’asfalt aparentment sec però a mesura que avançaves et trobaves la pluja, boira i un asfalt en el qual mantenir-te a la carretera no era fàcil. Això a Cantàbria no és cap sorpresa, però quan competeixes contra vehicles 4x4 ... Un altre factor decisiu en aquestes condicions és encertar en l’elecció de pneumàtics hem estat a un nivell molt alt, sobretot a la part final del rallye.

Classificació final del 29 Rallye Cantàbria-Infinita.
1.- Hevia-Iglesias (VW Polo S1600) 1h43’46.5, 2.-Puras-del Barrio (Mitsubishi Evo IX) a 1’19.7, 3.- Burgo-Burgo (Mitsubishi Evo IX) a 1’53.5, 4.- Vinyes-Mercader a 2’28.7, 5.-Senra-Vázquez a 2’36.8 .

La pròxima cita de Campionat d’Espanya de Ral·lis d’asfalt serà el primer cap de setmana de juny (dies 1 i 2 de Juny) a Vigo . El Rallye Rías Baixas és la quarta prova del calendari del campionat esmentat.

 

Servei de premsa.

Fotos / Photos Fotoesport
Doc. PDF