Espectacular frec a frec entre Vinyes i Nani Roma a Cervera.

Joan Vinyes-Jordi Mercader (Subaru Impreza 2006) van ser els guanyadors del 8è Rallye de terra Ciutat de Cervera, quarta prova del Campionat de Catalunya de l’especialitat, després de mantenir una espectacular lluita amb Nani Roma-Lucas Cruz (Mitcubishi Lancer Evo IX). Roma va acabar a 1’19” del pilot andorrà, després de punxar a la part final de l’última especial. El podi el va completar Eduard Pons-Guifré Pujol (Subaru Impreza) a 2’56” . Després del seu tercer triomf en les tres proves que ha disputat, el pilot de Imex-Laca se situa com a líder en la classificació provisional del Campionat de Catalunya de Ral·lis de terra.
La calor i la pols de les pistes van ser una vegada més les dificultats afegides que van haver de suportar els pilots i el bon nombre d’aficionats que va presenciar en directe la prova lleidatana.

El recorregut, dissenyat una vegada més per WRC Manegement, tenia dos especials de 11,78 kms., i 12,31 kms., respectivament, que els participants van haver de superar tres vegades cadascuna, així doncs en total 72,27 kms., de velocitat.
El rallye es va iniciar amb un scratch de Vinyes mentre que Roma es situava a tan sols 6”, el que indicava quina seria la tònica de la prova. El tercer en discòrdia, Alex Villanueva actual campió d’Espanya, quedava descartat per al triomf al perdre molt temps per un problema mecànic. En la següent especial va ser Roma el més ràpid, encara que la diferència respecte a Vinyes va ser de 1”. A partir d’aquest moment Vinyes va anar ampliant el marge a favor seu, respecte a Roma, a cada especial, encara que l’emoció es va mantenir fins a l’últim moment.

Vinyes es mostrava molt satisfet amb el triomf aconseguit, hem hagut de córrer molt, en tot moment hem tingut a Nani molt a prop i per tant no ens podíem relaxar. No hi ha dubte que quan es guanya d’aquesta manera el triomf és més gratificant. Malgrat haver de córrer molt, ha estat una prova tranquil·la per al pilot de Imex-Laca , és cert que no hem tingut problemes, el cotxe ha funcionat a la perfecció i el recorregut m’ha agradat molt, malgrat la gran quantitat de pols que a vegades ens deixava sense visibilitat. Avui, tot perfecte ...

Classificació final del 8è., Ral·li de terra Ciutat de Cervera:
1.-Vinyes-Mercader (Subaru Impreza) 50’42”, 2.-Roma-Cruz (Mitsubishi EVO IX) a 1’19”, 3.-Pons-Pujol (Subaru Impreza) a 2’56”, 4.-Pou-Muñoz (Mitsubishi EVO IX) a 3’43”, 5.-Pifarrer-Vilazquez (Mitsubishi EVO IX) a 4’01”.

Per al pilot andorrà, la pròxima cita amb la terra serà el 29 de Setembre a Palma del Riu (Còrdova), on es celebrarà la cinquena prova del Campionat d’Espanya de l’especialitat.