Una punxada deixa sense podi a Vinyes-Mercader al Rías Baixas..

L’equip Auto Laca Competició no va poder completar la remuntada que l’havia situat en el tercer lloc de la provisional del 43 Rallye Rias Baixàs a falta de les dues últimes especials. Una punxada en la segona passada per Mondariz, va provocar la pèrdua de més de 3’ i per tant de tota opció de mantenir el seu lloc al podi final de la prova gallega, quarta del calendari del Campionat d’Espanya de l’especialitat. Al final Vinyes-Mercader van caure fins a la setena posició de la classificació final a mes de 4’ de l’equip guanyador, Hevia-Iglesias.
En la primera visita de la temporada a terres gallegues els pilots han tingut una climatologia que podríem catalogar de favorable, el sol ha brillat amb la força habitual en aquesta zona, però en aquesta ocasió va estar acompanyat per una lleugera brisa que va fer que la temperatura fos més agradable.

El Rias Baixàs 2007 es va iniciar amb el domini dels Mitsubishi, en As Neves, una especial en constant pujada on els pilots locals de l’esmentada marca, Senra i Meira van ser els més ràpids. A partir d’aquest moment les coses van canviar, els S2000 de Fuster i Hevia se situaven en capdavant mentre que per darrera la lluita per la tercera posició la protagonitzaven Vinyes, Vallejo i Burgo. Les diferències entre aquests tres pilots van ser mínimes durant les dues seccions matinals. Una vegada disputades les cinc especials que configuraven les esmentades seccions Fuster encapçalava el provisional amb 19“ d’avantatge sobre Hevia, mentre que Vinyes perdia 11” respecte a Vallejo i 6 “ sobre Burgo.
En la continuació, Vinyes-Mercader van sortir decidits a per totes i van aconseguir escalar posicions en la classificació, després del primer pas per Mondariz i Ponteareas el pilot d’Auto Laca es va situar en la tercera plaça establint les primeres diferències a favor seu respecte a Burgo i Vallejo. A la part final de la prova la sort li va donar l’esquena i la seva remuntada es va quedar sense recompensa final.

Ha estat un llàstima, les especials de la tarda, sobretot Ponteareas, m’agraden i en elles em sento molt segur. Crec que havíem fet el més difícil, estàvem en una posició de podi i simplement es tractava de mantenir el ritme de la passada anterior i les distàncies amb Burgo i Vallejo. Eren les paraules d’un Vinyes molt contrariat a arribar a l’última assistència
El pilot d’Auto Laca va iniciar el rallye molt motivat i convençut de les seves possibilitats, de totes maneres seguir el ritme dels seus rivals se li va fer difícil, Per a nosaltres era important mantenir les diferències amb els, en teoria, més ràpids per aprofitar especials que a priori eren més favorables a la característiques del C2 per recuperar aquests segons perduts. Crec que en els primers trams hem perdut més temps de l’esperat, sens dubte el triomf se’ns havia complicat. No obstant això, en cap moment hem perdut de vista el nostre objectiu ja que el rallye gallec és dur i en qualsevol moment pot sorgir un problema. En aquesta ocasió ens ha tocat a nosaltres viure la pitjor part.

Classificació del 43 Rallye Rías Baixas.
1.- Hevia-Iglesias (VW Polo S2000) 1h42’47.8 , 2.- Fuster-Medina (Fiat Grande Punto S2000) a 0’21.1 , 3.- Burgo-Burgo (Mitsubishi Lancer Evo IX) a 1’34.8 , 4,- Meira-Bañobre (Mitsubishi Lancer Evo IX) a 2’25.7 5.- Basols-Haro (Mitsubishi Lancer Evo IX) a 2’44.0 .... 7.- Vinyes-Mercader (Citroën C2 S1600) a 4’37.9 .

El Campionat d’Espanya de Ral·lis d’asfalt 2007 no es mou de Galícia, els pròxims dies 22 i 23 de Juny els participant visitaran Ourense per disputar la cinquena prova de l’esmentat campionat.