El Ferrol, un escenari desconegut para Vinyes-Mercader.

El Campionat d’Espanya de Rallyes d’asfalt 2007 tanca el seu cicle de desplaçaments a Galícia amb la visita al Ferrol per disputar, el pròxim cap de setmana (dies 24 i 25 d’agost), la 38a., edició del Rallye al que dóna nom l’esmentada localitat gallega. Es evident doncs que la tornada a la feina per a Joan Vinyes i Jordi Mercader, al volant del Citroën C2 S1600 preparat per Piedrafita Sport, es ferà en unes especials desconegudes per a ambdós. A pesar de la seva dilatada trajectòria en el Campionat d’Espanya de l’especialitat mai han competit en la prova del Ferrol, potser la més complicada de l’esmentat campionat sobretot quan es disputa per primera vegada. No obstant això, l’objectiu és iniciar amb un bon resultat la part final i per tant definitiva de la temporada.

Aixì doncs per al pilot d’Auto Laca Competició la jornada de reconeixements serà mes intensa, si es posible, del que és habitualment, sempre intentem aprofitar els reconeixements de les especials al màxim perquè no se’ns passi cap detall, per insignificant que sembli. Si que és veritat que d’un any per a un altre hi ha punts, potser els mes conflictius que els recordes i tens les idees clares de com cal passar-los. Quan comences de zero has de mantenir la concentració en cada metre de les especials. Després en carrera rectificar sempre és més complicat. Les úniques referències de les que disposa Vinyes són les de l’equip Auto Laca Competició que va participar en les dues edicions anteriors de la prova ferrolana, la primera impressió és que serà complicat. Són especials en les que són molt habituals els creuaments de carreteres, passant de zones amples i amb bon asfalt a altres estretes i amb l’asfalt molt gastat... la climatologia va ser determinant l’any passat... En fi crec que el millor és afrontar els problemes a mesura que vagin apareixent per intentar començar aquesta segona part de la temporada entre els millors de la classificació final.

Per a l’edició 2007 de la seva prova, l’Escuderia el Ferrol ha preparat un recorregut de 505,36 kms., dels quals una tercera part seran de velocitat, dividits en 5 especials que es disputaran dues vegades cadascuna. Dorona-Vilarmaior (11,75 kms.), Monfero-Monfero (24,87 kms.), Ferrol (8,86 kms.), S.Saturnino-Marahio (11,86 kms.) i As Somozas-Moeche (23,04), seran els obstacles a superar, les dues primeres en les seccions matinals i les dues últimes en les que tanquen el rallye. Per la seva banda Ferrol es disputarà just abans de reagrupament de 1h10 previst a les 14h06 i al reprendre la prova després de l’esmentat reagrupament.

En les modernes instal·lacions del FIMO (Recinte Ferial Punta Arnela-Fira de Mostres) s’instal·laran les assistències dels equips i es portaran a terme les verificacions administratives i tècniques a part de ser el centre neuràlgic de la prova durant la disputa de la mateixa. El podi on es portarà a terme la cerimònia de sortida i el lliurament de premis estarà situat en la Plaça de la Constitució de la localitat gallega.
L’inici del 38 Rallye El Ferrol-Hankook està previst a les 8h00 del dissabte (dia 25) en la zona d’assistència esmentada. A les 21h56 del mateix dia arribarà el primer participant la parc tancat final.

Classificació provisional del Campionat d’Espanya de Rallyes d’asfalt 2007:

1.-Miguel Fuster, 52 punts, 2.-Alberto Hevia, 42 p., 3.- Jesus Puras, 38 p., 4.-Sergio Vallejo, 31 p., 5.- Josep Basols, 30 p., 6.- Pedro Burgo, 28 p., 7.- Joan Vinyes, 12 p.

Servei de premsa.

Fotos / Photos Fotoesport
Doc. PDF