Segons Vinyes, realment el Ferrol és un rallye molt complicat.

L’equip Auto Laca Competició va aconseguir finalitzar en la sisena posició de la classificació general final el 38 Rallye de Ferrol, sisena prova del Campionat d’Espanya de Ral·lis d’asfalt 2007. Joan Vinyes-Jordi Mercader al volant del Citroën C2 S1600 preparat pels tècnics de Piedrafita Esport, van aconseguir una treballada posició entre els deu millors de la prova després de no perdre en cap moment la concentració malgrat lluitar en unes especials que eren més favorables a les mecàniques dels seus rivals. Els triomfadors de la prova van ser els germans Vallejo pilotant un Porsche 911 GT3, seguits dels Mitsubishi Lancer Evo IX de l’equip local Senra-Vazquez i Basols-Haro.

En el seu debut en el Rallye de Ferrol, Vinyes-Mercader no van tenir un bon inici. Van completar el pas per les dues seccions matinals en 10a., posició a 2’30” del líder de la prova, en aquells moments, el Fiat Grande Punto S2 pilotat per Fuster-Medina. En les cinc especials inicials el pilot andorrà va haver de superar problemes ben diferenciats, des d’una virolla en el primer pas per Doroña-Vilamaior a una punxada en el segona passada per aquesta especial, a més d’un lleuger problema mecànic (concretament de frens) en el seu pas inicial per Monfero.
El canvi d’escenari va permetre a Vinyes millorar alguna posició malgrat la superioritat que van seguir mostrant els Mitsubishi en un escenari que s’adaptava a la perfecció a les seves característiques tècniques.

El pilot andorrà va comprovar en primera persona que els que li comentaven que el Rallye de Ferrol era una prova molt difícil, si no es coneix, no exageraven, És una prova realment complicada, un recorregut amb tants encreuaments que t’arribes a desorientar, hi ha moments que no saps on estàs. En aquest aspecte crec que hem estat en inferioritat de condicions amb els pilots que m’han precedit en la classificació, tots amb experiència en aquesta carrera sobretot els gallecs que disputen diverses proves en aquests trams en el decurs de la temporada. Per a Vinyes el gran objectiu en l’última prova gallega del Campionat d’Espanya de Ral·lis d’asfalt d’aquest any, era acabar la prova i això ho ha aconseguit, encara que ... , m’hagués agradat estar més amunt en la classificació final. De totes maneres una vegada reconegudes l’especials ja vam veure, que fins i tot amb condicions climatològiques favorables (és a dir sense pluja) seria molt difícil seguir el ritme dels vehicles de tracció total i del Porsche de Vallejo. Malgrat tot en cap moment ens hem donat per vençuts i al final ens vam poder situar en la sisena posició final, després de disputar la primera especial de la tarda veia pràcticament impossible estar entre els deu millors.

Classificació final del 38 Rallye de Ferrol:
1.- Vallejo-Vallejo (Porsche 911 GT3) 1h43’26.9 2.- Senra-Vazquez (Mitsubishi Lancer Evo IX) a 0’47.4 3.- Basols-Haro (Mitsubishi Lancer Evo IX) a 1’57.3 4.- Machado-Da Silva (Mitsubishi Lancer Evo IX) a 2’52.4 5.- Lemes-Peñate (Mitsubishi Lancer Evo IX) a 3’29.2 6.- Vinyes-Mercader (Citroën C2 S1600) a 3’50.2

El pròxim repte per a l’equip Auto Laca Competició és el Rallye de Llanes, penúltima prova del campionat, que es disputarà els dies 20 i 21 del pròxim mes de setembre.