Complicat debut de Vinyes-Mercader amb el Subaru 2007.

Joan Vinyes-Jordi Mercader (Subaru Impreza 2007) van quedar a un pas del podi en el II Rallye de terra de Guijuelo prova inicial del Campionat d’Espanya de l’especialitat. El pilot andorrà va tenir de superar un inici de rallye molt complicat, al final es va recuperar i va aconseguir tres scratch parcials a l’últim bucle millorant diverses posicions en la classificació final. El dominador absolut de la prova va ser l’equip mundialista Pons-Amigó (Mitsubishi Lancer Evo IX) que va deixar a gairebé 20” al seu immediat perseguidor, Sola-Noriega (Mitsubishi Evo Lancer Evo IX), mentre que l’actual campió d’Espanya, Villanueva-Tramond (Mitsubishi Evo Lancer IX) va completar el podi clarament distanciat dels capdavanters.

Després del primer bucle de la prova de Guijuelo, Vinyes-Mercader havien perdut tota opció de triomf a l’acabar el primer pas per les especials a més d’1’ del líder, Xavi Pons. Després de l’assistència el Subaru Impreza 2007 va millorar i Vinyes va començar a escalar posicions encara que sense arribar en cap moment als registres dels més ràpids. En l’últim pas per l’assistència el pilot de Imex-Laca no tènia clar el poder acabar el rallye a causa d’un soroll sospitos a la caixa de canvis. Un últim esforç li va valer un quart lloc molt valuosos pensant en el campionat que, no oblidem, acaba de començar.

La cara de Vinyes abans del bucle final no deixava opció als dubtes, estava molt decebut, els primers tres trams han estat nefastos, possiblement per un problema de suspensió, el cotxe era molt difícil de pilotar, tènia unes reaccions imprevisible i en algunes traçades hem tingut algun ensurt. A més a més hem punxat en la segona especial... En el segon bucle les coses han millorat una mica però era impossible seguir el ritme dels millors. A la part final de la prova Vinyes ha aconseguit el millor temps en tres de les quatre especials disputades, malgrat tot no estic satisfet, en aquesta part final hem anat a per totes per intentar demostrar que podem estar davant, tot i aixì abans de la pròxima carrera cal millorar moltes coses.

Classificació final II Rallye de terra de Guijuelo:
1.-Pons-Amigo (Mitsubishi Evo IX) 39’56.1 , 2.-Solá-Noriega (Mitsubishi Evo IX) a 0’18.8 , 3.-Villanueva-Tramond (Mitsubishi EVO IX) a 1’01.9, 4.-Vinyes-Mercader (Subaru Impreza) a 1’13.1, 5.-Pons-Pujol (Subaru Impreza) a 1’43.2.

La pròxima prova del Campionat d’Espanya de Ral·lis sobre terra 2007 es disputarà els dies 13, 14 i 15 d’Abril, és doble, però l’escenari està encara per decidir.