Vinyes-Mercader esperen estar entre els millors a Lanzarote.

Una vegada superats els problemes que van sorgir de manera inesperada en la prova inicial del Campionat d’Espanya de Ral·lis de terra de la present temporada, Joan Vinyes es mostra optimista davant la prova doble que es disputarà a Lanzarote el pròxim cap de setmana (dies 14 i 15). L’objectiu del pilot andorrà és estar entre els més ràpids i aprofitar la més mínima oportunitat per estar a l’esglaó més alt del podi.

La localitat d’Arrecife serà el centre neuràlgic de la primera visita del campionat organitzat pel RACE i Octagon a Lanzarote. En cada una de les dues jornades de la prova canària els participants hauran de superar 9 especials que totalitzen 75 kms., de velocitat dels més de 200 kms., que configuren el recorregut de cadascun dels ral·lis.
Segons l’avanç que ha fet públic l’organització, tot indica que seran 5 les especials que hauran de reconèixer els equips per cada proba, quatre es disputaran dues vegades cadascuna mentre que el tram espectacle només es disputarà una vegada. El recorregut del 1er., i 2on., Rallye de Lanzarote són molt semblants en quant al recorregut total i idèntics a la distància cronometrada.

Malgrat que l’experiència en els caps de setmana que es disputen dues proves no és res favorable, el pilot andorrà espera sortir airós de la prova canària, en aquestes proves cal anar ràpid per estar davant i a més cal ser eficaç, l’any passat no vam tenir sort en les proves dobles, esperem que la cosa canviï. De moment els test que hem fet amb el Subaru després de la primera carrera de l’any han estat molt positius i per tant cal ser optimista. Una incògnita que li queda per descobrir al pilot de Imex Laca és el recorregut, sobre tot el tipus de pistes per on es desenvoluparan les dues proves. Els comentaris són per a tots els gustos, així doncs crec que el millor és esperar els reconeixements per comprovar com és el terreny en el qual els pilots canaris seran rivals molt difícils de batre.

Tal com és habitual, els pilots faran els reconeixements de les especials divendres abans de la prova, en aquest cas el treball serà doble, hauran de passar pels trams cronometrats dels dos ral·lis. La cerimònia de sortida es farà el mateix divendres a les 20h30 al passeig Marítim d’Arrecife. L’inici del 1er., Rallye de terra de Lanzarote està previst a les 8h00 de dissabte (dia 15), mentre que l’arribada dels vehicles al parc tancat final es farà sobre les 18h00. En tots els casos hora canària.

Servei de premsa.

Fotos/Photos Fotoesport
Doc. PDF