Vinyes-Mercader aconsegueixen un podi d’infart.

Joan Vinyes-Jordi Mercader (Subaru Impreza 2007) van aconseguir la tercera plaça en el I Rallye de terra de Lanzarote una segona prova del Campionat d’Espanya de Ral·lis sobre terra. Vinyes va lluitar des de l’inici de la prova per la tercera posició del podi amb els germans Lemes, pilots locals, i amb Amador Vidal, tots amb Mitsubishi Lancer. En el penúltim tram va superar a Yeray Lemes i es va situar en el podi final. Per la seva part Xevi Pons i Dani Sola, tots dos amb Mitsubishi Lancer Evo IX, van mantenir la seva lluita particular pel triomf fins que Pons va haver d’abandonar al començament de la segona passada de l’especial C per un problema mecànic.

Cal esmentar que el recorregut de la prova va quedar al final en tan sol 60 kms., cronometrats, en cadascuna de les jornades de competició a l’illa canària.
Vinyes-Mercader van deixar en els dos primers trams de velocitat les seves opcions de lluitar pel triomf. Un problema mecànic els va endarrerir 24” sobre Samuel Lemes que era el líder al final de la primera secció. El ritme del pilot andorrà va millorar de manera considerable després del pas per l’assistència però va ser insuficient per retallar el temps perdut respecte a Solá i Lemes. Després de l’abandonament de Pons, Vinyes va tenir l’esmentada lluita amb Yeray Lemes pel tercer lloc.

L’inici de la prova doble de Lanzarote no ha estat el desitjat per Vinyes, En el primer pas per les especials del matí el cotxe no donava tota la seva potència, a l’arribar a l’assistència els tècnics de l’equip han comprovat que una brida de l’intercooler s’havia afluixat. S’ha pogut resoldre el problema i a partir d’aquest moment el Subaru ha funcionat perfecte. Crec que si no hem aconseguit millors registres és perquè els trams no em donaven molta confiança... Potser en ser una prova doble he estat més conservador del que és habitual... A la tarda el ritme de Vinyes ha millorat considerablement i s’ha situat a prop dels més ràpids, l’objectiu abans de les seccions de la tarda, era arribar fins a la quarta plaça i intentar acostar-me a la tercera que ocupava Samuel Lemes. La primera part l’hem aconseguit després del primer pas pels dos trams, amb el més gran dels Lemes hem mantingut la distància però acostar-se ha estat impossible, és un pilot de l’illa i coneix molt bé les pistes per on s’ha disputat aquesta segona part del rallye. Al final l’abandonament de Pons ens ha afavorit.

Classificació final I Rallye de terra de Lanzarote:
1.-Solá-Sanchez (Mitsubishi Evo IX) 39’19.5, 2.- Lemes-Lemes (Mitsubishi EVO VI) a 0’13.6 , 3.- Vinyes-Mercader (Subaru Impreza) a 0’40.5, 4.- Lemes-Peñate (Mitsubishi Evo VI) a 0’58.0, 5.- E.Pons-Pujol (Subaru Impreza) a 2’04.9.

Demà a partir de les 8h00 es disputarà el II Rallye de terra de Lanzarote, tercera prova del Campionat d’Espanya de l’especialitat. Les especials seran les mateixes, amb l’única diferència que les dues que es disputen dues vegades al matí es faran en sentit invers.