Joan Vinyes: Una altra vegada ha tocat remuntar.

El II Rallye de terra de Lanzarote tampoc ha estat fàcil per a Vinyes-Mercader (Subaru Impreza). La 4a., posició final ha estat fruit d’una excel·lent remuntada que va començar en la segona especial del dia quan per culpa d’una punxada va perdre 40’ i va quedar relegat a la 23a., posició de la classificació provisional de la prova. D’aquesta manera Vinyes tanca una ratxa negativa de resultats en les proves dobles del Campionat d’Espanya de Ral·lis de terra, és la primera vegada que puntua en els dos ral·lis d’una prova d’aquestes característiques. El triomf en aquesta segona jornada de competició a Lanzarote ha estat per a l’equip local Samuel Lemes-Jonhatan Lemes (Mitsubishi Evo VI).

Com dèiem Vinyes va iniciar la prova amb problemes, malgrat tot el pilot andorrà no va llançar la tovallola i tram a tram va anar recuperant terreny en la classificació per acabar les seccions matinals en la 8a., posició, lluny de la posicions de podi, però amb possibilitats de seguir millorant. I així va ser, una vegada disputats els dos primers trams de velocitat Vinyes havia superat a Eduard Pons, Yeray Lemes, mentre que Joan Roca deixava la carrera per un problema mecànic. Per a la part final del rallye el objectiu de Vinyes era superar a Alex Villanueva, i ho va aconseguir marcant el millor temps en les dues especials que tancaven la carrera

Per a Vinyes el cap de setmana a Lanzarote no ha estat precisament de relax, han estat dues proves amb molta tensió però amb final feliç, La veritat és que estic molt content amb els punts que he assolit a Lanzarote, ens hem situat tercers de la provisional del campionat i encara que Dani (Sola) s’ha escapat una mica sóc optimista, queden moltes carreres per disputar i la meva confiança amb el Subaru sens dubte anirà millorant a mesura que la competició avanci. Sembla que s’ha convertit en una norma aquesta temporada el tenir problemes en els compassos inicials dels ral·lis, sembla que si, que el dia que puguem iniciar una prova en igualtat de condicions amb els nostres rivals no m’ho creuré. Avui al tercer revolt ens hem trobat una pedra de dimensions considerables que no hem pogut evitar, hem punxat i hem completat l’especial en aquestes condicions. Teníem molt clar que el temps perdut era impossible recuperar en 60 kms., cronometrats, però hem augmentat el ritme i estic més que satisfet amb el resultat final.

Classificació final II Rallye de terra de Lanzarote:

1.-Lemes-Lemes (Mitsubishi EVO VI) 39’00.4, 2.- Solá-Sanchez (Mitsubishi Evo IX) a 0’15.5 , 3.- Roma-Cruz (Mitsubishi Evo IX) a 0’23.6, 4.- Vinyes-Mercader (Subaru Impreza) a 0’46.3, 5.- Villanueva-Tramont (Mitsubishi Evo IX) a 0’51.8.
Classificació provisional del Campionat d’Espanya de Ral·lis de terra:
1.-Dani Sola, 82 punts, 2.-Samuel Lemes, 57 p., 3.- Joan Vinyes, 52 p.,

La pròxima carrera de l’esmentat campionat es disputarà a Ourense el primer cap de setmana de Maig (dies 4 i 5).