Segona posició per a Vinyes-Mercader en el Costa Brava.

Aquesta vegada sí !!!, Joan Vinyes-Jordi Mercader al volant del Citroën C2 S1600 de l’equip Auto-Laca Competició han acabat al podi. Vinyes-Mercader han aconseguit la segona posició en la classificació final del 55 Rallye Costa Brava, última prova del Campionat d’Espanya de Ral·lis d’asfalt 2007. La lluita pel triomf entre Hevia-Iglesias (VW Pol S2000) i Fuster-Medina (Fiat Gran Punt S2000) s’ha decantat, en un final d’infart, a favor de Fuster després que Hevia tingués un toc en el segon pas per Coll de Ravell, última especial del ral·li, i tingués que abandonar la prova.

Vinyes va començar el ral·li amb força, amb especials en descens en les que podia plantar de cara als S2000. Al final de les dues primeres especials el pilot andorrà era el líder provisional de la prova, això sí amb Hevia i Fuster trepitjant-li els talons. La continuació no va ser tan favorable per a l’equip Auto-Laca, en la pujada de Tossa cap a Sant Grau, Fuster i Hevia se li van escapar, encara que les diferències continuaven sent mínimes 11” i 7” respectivament.
En primer pas pel bucle, Osor-Sant Hilari, Sant Hilari-La Cantina i Coll de Ravell, Vinyes ho va seguir intentant, va aconseguir superar a Fuster a la primera especial, encara que a partir d’aquest moment els equips dels S2000, embrancats en la lluita pel títol absolut, se li van anar escapant segon a segon. En les últimes especials l’objectiu era conservar la plaça al podi, cosa que va aconseguir a l’arribada la parc tancat final del passeig marítim de Lloret de Mar.

Durant tota la jornada Vinyes va estaar molt concentrat, al final el seu ánim va canviar de manera radical i la satisfacció pel podi aconseguit va quedar reflectida en la seva cara, Estic molt content d’estar al podi, sobretot de la manera que hem aconseguit la tercera posició, la segona plaça ha vingut per l’abandonament d ‘un company i això... Per mí cal destacar que en cap moment se’ns han escapat de manera clara els rivals que ens han precedit, fins en els trams finals en els que hem decidit assegurar. Tenint en compte que Hevia i Fuster es jugaven el campionat i per tant no podien reservar res, queda clar que hem anat molt ràpid a totes les especials fins i tot en les que menys m’afavorien, és a dir les que es disputaven en pujada. El pilot andorrà tènia clar que la part inicial del ral·li era la més favorable als seus interessos i ho volia aprofitar, A Espinelves i Osor baixant estava convençut que em podia acostar molt als S2000, Situar-me líder ? això ha estat una anècdota encara que és cert que ha estat la primera vegada en la temporada que ho he aconseguit. Potser el que ha estat més sorprenent ha estat acabar el matí tan a prop de Fuster i Hevia. Com he comentat abans, hem corregut molt i les coses han sortit tal com esperàvem. A Vinyes aquest bon resultat en el Costa Brava li permet acabar amb bon gust de boca un any en l’asfalt que podíem catalogar de difícil, com vaig dir abans de començar la prova, em sàvia greu acabar la temporada sense poder dedicar un podi als tècnics de Piedrafita Esport i a l’equip Auto-Laca. .......... I sobre tot a la meva mare

Classificació final del 55 Ral·li Costa Brava.

1.- Fuster-Medina (Fiat Grande Punto S2000) 1h39’03, 2.- Vinyes-Mercader (Citroën C2 S1600) a 1’11.8 , 3.- Puras-del Barrio (Ferrari 360 Modena) a 1’43.0, 4.- Vallejo-Vallejo (Porsche 911 GT3) a 1’54.0, 5.- Perez-Marcos (Renault Clio S1600).