Vinyes-Mercader a l’esglaó més alt del podi d’Ourense.

Les sempre complicades especials d’Ourense han estat l’escenari del primer triomf per a Joan Vinyes-Jordi Mercader (Subaru Impreza) en el Campionat d’Espanya de Ral·lis de terra 2007. El pilot andorrà ha superat en aquesta ocasió a Dani Solà, després d’un espectacular duel que s’ha mantingut fins a l’últim metre cronometrat. Així doncs Vinyes aconsegueix l’objectiu amb el que va iniciar el desplaçament a terres gallegues, que no era altre que llimar diferències respecte a Solà en la provisional de l’esmentat campionat.

El primer pas per les especials de la prova d’Ourense ja es van poder intuir emocions fortes. Vinyes va acabar líder al final d’aquesta secció, encara que Nani Roma, Amador Vidal, Dani Sola i Samuel Lemes el seguien molt de prop. En la continuació es van produir els abandonaments de Roma. Vidal i Lemes amb el que, en bona lògica, el triomf s’el tenien de jugar Vinyes i Solà, en aquets moments l’avatatge era favorable a Vinyes de 23”. Els pronòstics es van complir i en els quatre últims trams del rallye les diferències entre els dos pilots van ser mínimes amb el que el pilot andorrà va aconseguir per fi un triomf aquesta temporada.

Vinyes no guanyava en el Campionat d’Espanya de Ral·lis de terra des de la prova de Guijuelo de l’any passat, al final la cara del pilot andorrà mostrava la seva satisfacció pel re-encontre amb el triomf, La ratxa de resultats no era del tot dolenta, però sempre els aconseguíem després d’haver de remuntar i a més a poc a poc ens allunyàvem del liderat del campionat, això havíem de tallar-lo si volíem mantenir opcions al títol. En aquesta prova hem estat en la lluita pel primer lloc des de l’inici, al final no s’ha escapat. Queda clar que si els problemes ens respecten podem estar entre els millors. De totes maneres no ha estat un rallye sense ensurt, sobretot per als que vam presenciar in-situ la tercera especial de la jornada, una fum blanc que sortia per darrere del Subaru ... , la veritat és que dins de l’especial no m’he adonat del problema, el Subaru funcionava a la perfecció i va ser a l’arribar al final que la forta olor em va fer pensar que alguna cosa passava. A l’arribar a l’assistència els tècnics de ABF Esport van comprovar que un cargol de la tapa de la caixa de velocitats havia saltat i l’havia foradat, per allà sortia l’oli de la caixa. Es va poder solucionar sense grans problemes i el comportament del Subaru va seguir sent impecable.

Classificació final Rallye de terra d’Ourense:
1.-Vinyes-Mercader (Subaru Impreza) 1h05’41.9, 2.- Solá-Sanchez (Mitsubishi Evo IX) a 0’21.9 , 3.- Pons-Pujol (Subaru Impreza) a 2’02.2, 4.- Roca-Julià (Mitsubishi Evo IX) a 0’46.3, 5.- Pardo-Ribera (Mitsubishi Evo IX) a 2’57.4.
Classificació provisional del Campionat d’Espanya de Ral·lis de terra:
1.-Dani Sola, 107 punts, 2.-Joan Vinyes, 84 p.., 3.- Samuel Lemes, 57 p,

Els dies 15 i 16 de juny es disputarà la cinquena prova del Campionat d’Espanya de Ral·lis de terra, fins ara la ubicació de la mateixa està per confirmar.

Servei de premsa.

Fotos/Photos Fotoesport
Doc. PDF