Vinyes-Mercader volen retallar distàncies a Palma del Río.

Joan Vinyes-Jordi Mercader (Subaru Impreza) van saldar amb un triomf la seva última participació en el Campionat d’Espanya de Ral·lis sobre terra, concretament a Ourense. Encara que d’això fa gairebé quatre mesos, el pilot andorrà es desplaçarà a Palma del Río amb l’objectiu de continuar aquesta ratxa positiva que el portaria a lluitar pel triomf absolut de l’esmentat campionat, en les últimes proves de la temporada.

En la prova del retorn a l’activitat, RACE i Octagon-Esedos han escollit un escenari habitual en les últimes edicions, les pistes de Palma del Río ofereixen moltes possibilitats per dissenyar un rallye molt variat. Per a aquesta tercera edició de la prova andalusa el recorregut tindrà quatre especials de velocitat que s’anuncien com a totalment noves i que s’hauran de superar dues vegades cadascuna. Un altre detall que s’ha de tenir en compte és que una de les especials tindrà una longitud que supera els 20 kms., un fet que no és normal en l’espanyol de ral·lis de terra. En total 225,86 kms., dels quals 94,04 kms., seran cronometrats.

A pesar del llarg període d’inactivitat en el Campionat d’Espanya de Ral·lis sobre terra, Vinyes ha mantingut el ritme de competició en el català de l’especialitat, des del rallye d’Ourense hem corregut dues proves a Catalunya, a més de fer alguna jornada de proves per tenir el Subaru totalment a punt. L’objectiu és estar entre els millors i hem intentat no deixar res a l’atzar. En referència als detalls del recorregut que es coneixen, sobretot del tram de mes de 20 kms., el pilot andorrà es mostra optimista, les especials llargues i tècniques són en les que em sento més còmode, veurem com seran en aquesta ocasió. Pel que coneixem d’aquella zona penso que en una especial tan llarga hi haurà canvis de ritme i de pista... en fi les descobrirem en el reconeixement.

El Rallye de terra ciutat Palma del Río s’iniciarà a les 8h00 de dissabte 29 des del parc tancat situat en el parc del Teatre Coliseo de la localitat cordovesa que dona nom a la cursa. Més o menys a les 18h00 del mateix dia s’iniciarà l’arribada al mateix recinte dels equips que hagin superat la prova.

Classificació provisional del Campionat d’Espanya de Ral·lis de terra:
1.- Dani Sola, 104 punts, 2.- Joan Vinyes, 89 p., 3.- Samuel Lemes, 57 p., 4.- Eduard Pons, 50 p., 5.- Albert Llovera, 34 p.

Servei de premsa.

Fotos/Photos Fotoesport
Doc. PDF