Vinyes-Mercader van fer bons els pronòstics a Palma del Río.

Joan Vinyes-Jordi Mercader (Subaru Impreza) van aconseguir el triomf en el Rallye de terra ciutat de Palma del Río, cinquena prova valida per al Campionat d’Espanya de Ral·lis de terra. Després del triomf en terres andaluses, el pilot andorrà se situa al capdavant de la classificació provisional del campionat

La prova es va iniciar amb el domini de Nani Roma-Lucas Cruz que van imprimir un fort ritme sobretot a la primera especial del bucle, Vinyes després de perdre 26” en l’especial inicial va prendre la decisió d’assegurar la segona plaça pensant en el provisional del campionat. Al final de la primera part de la prova Vinyes es trobava a 42” de Roma, mentre que el seu immediat seguidor Jorge Garcia estava a gairebé 1’ de l’andorrà. Semblava que tot estava decidit però ... en la represa, concretament en el tram C, segon de la tarda, Roma va tenir problemes de motor i es va veure obligat a abandonar. Vinyes va marcar el millor crono en l ‘última especial, apuntant-se el seu segon triomf consecutiu en l’espanyol de ral·lis de terra 2007,

La sort que la passada temporada li va ser esquiva aquest any ha estat al costat de Vinyes, És cert que la sortida de pista de l’any passat va resultar decisiu per al desenvolupament final de la temporada. En aquesta ocasió, abans de començar la prova donava per bona la segona plaça i l’abandonament de Roma ens ha donat un triomf que ens situa líders del campionat. Una vegada més hem de recórrer al tòpic que així són les carreres ... cal lluitar fins al final i més en un rallye tan complicat com el que hem disputat a Palma del Río. El recorregut de la prova andalusa ha estat molt ràpid no era precisament el millor escenari per arriscar, en els reconeixements vam poder observar que seriosa difícil seguir el ritme dels Mitsubishi. En el primer tram obríem pista i no teníem referències, en el segon pas millorem el nostre temps en més de 30” , malgrat tot seguíem estant per darrere de Nani. Prendre riscos a més de 200 km/h., no era la cosa més aconsellable en la nostra situació, així doncs decidim assegurar el segon lloc i ... al final, com he dit abans, la sort ens va afavorir i guanyem la carrera.

Classificació final IV Rallye de terra ciutat de Palma del Río:

1.-Vinyes-Mercader (Subaru Impreza) 52’13.6, 2.- Garcia-Velasco (Mitsubishi Evo IX) a 1’20.4 , 3.- Pons-Pujol (Subaru Impreza) a 1’29.1, 4.- Garcia-Ranero (Mitsubishi Evo IX) a 2’12.1, 5.- Pardo-Maguregui (Mitsubishi Evo IX) a 3’45.8.
Classificació provisional del Campionat d’Espanya de Ral·lis de terra:
1.- Joan Vinyes, 116 punts, 2.-Dani Solà, 107 p., 3.- Eduard Pons, 70 p.,

La pròxima cita del Campionat d’Espanya de Ral·lis de terra serà a Madrid l’últim cap de setmana d’Octubre (dies 26, 27 i 28 d’Octubre).