Els germans Vinyes formen equip per primera vegada en el circuit de Catalunya.

Joan Vinyes i la seva germana Amalia no van tenir un debut gens fàcil formant equip en un prova de resistència, concretament en l’Open d’Espanya i el Campionat de Catalunya de l’especialitat que es va disputar al circuit de Catalunya. En la primera carrera Joan va prendre el camí del box després de rebre un toc per darrere abans de completar la primera volta, mentre que en la segona van aconseguir la 13a., plaça de la Divisió 2.
De totes maneres l’objectiu principal dels germans Vinyes, sobretot d’Amalia, era preparar la prova reina del calendari espanyol de l’especialitat les 24 hores Quadis de Barcelona que es correran a finals de novembre en el mateix escenari.

La prova de Resistència CCA es va disputar al llarg del passat cap de setmana. Concretament divendres (dia 7) es van córrer els entrenaments lliures, dissabte (dia 8) els oficials i la primera carrera, mentre que la segona carrera es va disputar al matí de diumenge.
Entrenaments lliures. Amalia Vinyes va aprofitar les tandes lliures per tenir el primer contacte amb el Circuit de Catalunya i amb el Renault Clio Cup. A la primera, Amalia es va pujar al costat del seu germà en l’habitacle del Clio i va conèixer en la mateixa pista algunes de les normes imprescindibles per rodar en un circuit amb molt trànsit. A partir de la segona tanda la jove pilot andorrana ja es va situar en solitari al volant del Clio i va passar dels nervis inicials a una confiança que li va permetre marcar uns temps (2’18”) molt interessants per a un debutant. Així doncs en acabar la primera jornada de l’Open d’Espanya - Resistència CCA els germans Vinyes es mostraven satisfets dels progressos realitzats.
Entrenaments cronometrats. Joan va disputar la primera de les sèries cronometrades i va aconseguir el sisè millor registre de la Divisió 2 amb un temps de 2’08.751, a 1” del pilot més ràpid de la categoria. A continuació el torn va ser per a la seva germana, que va seguir millorant els seus cronos, en aquesta ocasió va aconseguir un millor temps de 2’16.807, que la va situar en la posició 23 de la D2.
1a., Carrera (61’). No hi va haver sort per als germans Vinyes a la primera carrera que disputaven formant equip. En aquesta prova inicial Joan es va situar al volant del Clio en la sortida i no va poder completar ni la primera volta, un toc amb un rival li va torçar l’eix del darrere i va haver d’entrar al box. Així doncs, Amalia va quedar inèdita en aquesta primera prova.
Els mecànics no van perdre temps i van posar fil a l’agulla per reparar el cotxe i poder competir en la segona prova.
2a. Carrera (61’). En aquesta ocasió va ser Amalia la que es va situar al volant del Clio a la graella de sortida. Després d’iniciar la prova sense complicacions es va marcar un ritme molt regular que va mantenir durant els 25’ que va estar a la pista. Joan va disputar la part final de la mateixa sense problemes, completant aquesta segona carrera a la zona mitjana de la classificació de la D2.

Amalia Vinyes es mostrava molt optimista després del seu debut en una prova en circuits d’asfalt, solament havia competit en les G Sèries de gel i la veritat és que això és molt diferent. A més no coneixia ni la pista ni el cotxe ... de totes maneres estava decidida a iniciar-me en el món de la competició i penso que la millor manera era aprofitar l’experiència del meu germà.
Joan també valorava de manera molt positiva el pilotatge de la seva germana el dia del seu debut, al principi estava molt tensa però a poc a poc ha agafat confiança i la veritat és que ha millorat de manera molt ràpida en una pista en la qual havien més de 60 cotxes competint. Per a un debutant no és gens fàcil, tots hem passat per aquests moments. Pel que fa a la classificació final deixava ben clar que aquesta vegada era una anècdota, a més per diversos motius, la meva germana no havia pilotat mai en un circuit d’asfalt i menys en el de Catalunya en el seu traçat més llarg. No havíem provat el cotxe ... l’objectiu era que fes un primer test amb vista a la seva participació en les 24 hores, una carrera molt exigent físicament i en la que sortir a competir sense una experiència prèvia és molt arriscat. Estem en el bon camí i seguirem treballant perquè Amalia pugui prendre la sortida amb la millor preparació possible en la prova esmentada.

Servei de premsa.

Fotos/Photos Fotoesport
Doc. PDF