Josep M. Dabad sense sort en el seu debut en el Campionat d’Espanya.

El cap de setmana passat (dies 7 i 8) al circuit de Sils, Josep M. Dabad (Alpha) va completar el seu primer meeting puntuable per al Campionat d’Espanya de kàrting, amb un abandonament en la primera carrera després d’un toc amb un rival, i una 15a., posició en la segona sortint des de l’última línia de la graella de sortida a causa de l’abandonament en la carrera inicial. Per al pilot andorrà va resultar decisiu un problema amb el dipòsit de la gasolina de la primera carrera, el tap no va quedar ben ajustat, l’intent d’arreglar-ho durant l’inici de la carrera el va descentrar i finalment va acabar fora de la pista.
Una vuitena posició en la mànega d’entrenaments oficials, va ser un inici més que prometedor per a Dabad tenint en compte l’experiència dels seus rivals. Però en les classificatòries (dos per pilot) es van començar a torçar les cosa per al pilot andorrà. A la primera que va disputar, sortint des de la cinquena plaça, es va tocar amb un rival i va anar a parar fora de la pista. En la segona les coses van millorar de manera espectacular i va aconseguir classificar-se en la sisena posició, el que li va donar l’opció de sortir a la primera carrera des de la vuitena línia de la graella de sortida.

La primera carrera, tal com hem comentat, els problemes, aquesta vegada mecànics, van ser els que van motivar la perduda de tota opció d’entrar entre els millors. L’abandonament tènia conseqüències també en la segona de les proves ja que Dabad ocuparia un lloc en l’última línia de la graella.

El jove pilot andorrà ho va seguir intentant i en la segona carrera va protagonitzar una excel·lent remuntada que el va portar fins a la 15a., posició sortint des de la 27a. L’objectiu va quedar lluny, entrar entre els deu millors hagués estat una gran resultat, però almenys ho va intentar.

Malgrat tal i com s’ha desenvolupat el cap de setmana, Dabad deixa el circuit de Sils pensant que estar entre el deu millors era possible sense els problemes mecànics, l’abandonament a la primera classificatòria en l’última volta va ser una llàstima però malgrat tot crec que la cosa es va arreglar amb el bon resultat en la següent. Sortir al mig de la graella no és el millor però ... El que no va tenir solució va ser el problema amb la gasolina en la primera carrera, en aquest moment si que he vist que no havia possibilitat d’aconseguir un bon resultat. Dabad es queda amb la part positiva del seu debut en una prova d’un campionat en que l’experiència d’alguns pilots és decisiva, en la X-30 hi ha pilots que comencen i pilots que porten molts anys en aquest món que per un motiu o un altre no han pogut progressar. Això sens dubte es nota en l’estratègia de carrera sobretot en meetings com aquest del Campionat d’Espanya en els que un percentatge important de pilots es queda fora de les carreres finals. A vegades és preferible perdre una posició que arriscar-te que et treguin de la pista.

Classificacions:
Entrenaments Oficials: 1.- Moises Valles (Parolin), 54.020 , 2.- Mario Santos (FAKart), a 00.143 , 3.- Borja Signes (FAKart), a 00.201 , 4.- Lluis Lligadas (Intrepid), a 00.432 5.- Alvaro Guerrero (Intrepid), a 00.580 ... 8.- Josep M. Dabad (Alpha), a 00.749.
Classificatòries (General): 1.- Mario Santos (FAKart), 2.- Moises Valles (Parolin), 3.- Lluis Lligadas (Intrepid), 4.- Borja Signes (FAKart), 5.- Carlos Franco (Alpha) .....16.- Josep M. Dabad (Alpha)
1a., Carrera: 1.- Borja Signes (FAKart), 18’27.066 , 2.- Moises Valles (Parolin), a 0’01.240 , 3.- Lluis Lligadas (Intrepid), a 0’04.926 4.- Francesc Moreno (VK), a 0’07.439 5,- Ferran Cabrera (Parolin), a 0’08.596
2a., Carrera: 1.- Borja Signes (FAKart) 19’55.932, 2.- Moises Valles (Parolin), a 0’01.411 , 3.- Mario Santos (FA Kart), a 0’07.629 , 4.- Alvaro Guerrero ( Sodikart), a 0’08.298 5.- Francesc Moreno (VK) a 0’08.696 .... 15.-Josep M. Dabad (Alpha), a 0’37.330.

 

Servei de premsa.

Fotos / Photos Fotoesport
Doc. PDF