Debut amb triomf d’Amalia Vinyes a les 4 hores off-road de Lleida.

L’equip Inter Car 2 format per Amalia Vinyes, Masllorens i Martinez al volant d’un VW Golf GTI van aconseguir el triomf en la classe 2, quarts en la classificació scratch, en la 8a. edició de les 4 hores de Lleida de resistència sobre terra, disputades en el Circuït de Lleida. Vinyes-Masllorens-Martinez van completar la carrera amb un total de 181 voltes, a sol quatre voltes dels vencedors absoluts i a una del tercer esglaó del podi scratch de la prova. A destacar que Amalia Vinyes és la primera pilot que s’atreveix amb la prova de la Escuderia Lleida.

Els companys de la pilot andorrana, amb moltes competicions sobre terra en el seu haver, van destacar la seva regularitat tot i ser la seva primera carrera en un circuit d’aquestes característiques. Per la seva part Amalia Vinyes que en una setmana ha disputat les dues proves per excel·lència del calendari català de resistència, en asfalt i terra, es va mostrar en tot moment molt tranquil·la i amb les idees clares del que havia de fer, Era la meva primera carrera sobre terra i era evident que no podia anar al mateix ritme que els meus companys, de totes maneres des dels entrenaments lliures les coses van sortir bé i vaig agafar confiança. Estic contenta amb els chronos que he marcat i sobretot amb el resultat, la veritat és que no m’ho esperava. En el moment d’escollir entre asfalt o terra també ho té clar, m’han agradat els dos, en el marge d’una setmana he pogut provar els dos escenaris i encara que hi ha diferències evidents, en els dos casos he intentat assimilar tot el que m’han ensenyat, que ha estat molt, i anar el més de pressa que podia. L’experiència de Montmeló va ser més accidentada i més exigent físicament per ser una carrera de 24 hores, en el pilotatge sobre terra la pista no és uniforme i si et surts de la traçada ... a part que les traçades habituals empitjoren molt amb el pas dels cotxes. En fi suposo que és qüestió d’acostumar-se, per anar més ràpid.

Classificació final de les 4 hores off-road de Lleida 2008.

1.-Serrat-Jimenez (Peugeot 106 1.6) 185 voltes, 2.-Puigvert-Llopart-Guerrer (Citroën Saxo 1.6) a 2 voltes, 3.-Bibiloni-Mari (Citroën Saxo 1.6) a 3 voltes, 4.-Vinyes-Masllorens-Martinez (VW Golf GTI) a 4 voltes, 5.-Carreras-Munne (SEAT Ibiza GTI) a 7 voltes.

Joan Vinyes al costat de Busquets i Caminal no van poder repetir l’èxit l’any passat.

Sortien amb el dorsal 1 a les portes del seu Peugeot 106, però Vinyes-Busquets-Caminal no van poder acabar l’edició del 2008 de les 4 hores de Resistència de Lleida. En aquesta ocasió els problemes mecànics es van succeir a partir de la primera hora de carrera, fins que a falta d’alguna cosa més d’una hora per acabar, el motor del seu cotxe es va trencar i l’abandonament va ser inevitable.
En aquesta ocasió Joan Vinyes va iniciar la prova des de la tercera línia de la graella de sortida i no li va ser fàcil millorar posicions. Malgrat tot va cedir el volant a Busquets en segona posició i amb opcions d’arribar fins al primer lloc. Els problemes van començar molt aviat, primer una punxada i més tard el trencament d’ un palier van fer perdre moltes posicions a l’equip defensor del títol. Malgrat tot van decidir reparar i continuar, Caminal va completar el seu relleu sense problemes i va ser en la segona sortida de Vinyes a la pista quan es va trencar el motor i ... En el moment de l’abandonament ho teníem molt malament per estar entre els millors, però després de veure com han anat les coses crec que el podi ... en fi és un dir, la realitat és que aquest any no hem tingut la sort del nostre costat i quan comencen a sorgir problemes sempre et trenquen el ritme. Per la seva part Busquets es lamentava que al millor havia sortit amb massa ímpetu, vaig sortir amb la idea de recuperar de manera ràpida el temps perdut amb el primer classificat i les coses no van sortir com haguéssim desitjat.

Malgrat tots els problemes al final tots van estar d’acord que l’any que ve ho tornaran a intentar i l’objectiu no serà un altre que el triomf.

Servei de premsa.

Fotos/Photos Fotoesport
Doc. PDF