El Ral·li Guilleries punt de partida per a Bercianos i Vilanova.

Per tercer any consecutiu es posa en marxa el Programa Junior del Automòbil Club d’Andorra, amb l’objectiu de seguir recolzant la progressió dels pilots andorrans Alex Bercianos i Marc Vilanova que repetiran en el Campionat de Catalunya de Ral·lis d’asfalt en la categoria del Volant RACC.
El 6è., Ral·li Guilleries, que es disputarà dissabte que ve (dia 12), serà la primera prova de la temporada en la que tant Bercianos com Vilanova, aquest any coincideixen a l’equip RECOSAP, podran posar en pràctica tot el que han preparat al llarg d’una llarga pretemporada en la que han hagut de dividir els seus esforços en preparar-se per a la competició i completar el pressupost necessari. Al volant dels seus Peugeot 206 XS, Bercianos tindrà a Adrià Aragó a la seva dreta, mentre que al costat de Vilanova i serà Joan Riba.

Alex Bercianos, després d’aconseguir el subcampionat l’any passat, l’objectiu de la present edició del Volant RACC ha de ser el títol, en principi no ens volem marcar un objectiu a llarg termini, valorarem les nostres possibilitats després de cada carrera i a veure on arribem. De moment l’inici es planteja amb poques novetats, el copi és el mateix, l’equip tècnic també i ara potser la nostra atenció se centrarà en altres aspectes que en l’anterior edició quedaven en segon pla, degut a que tot era novetat per a nosaltres. Quins ? doncs per exemple a forçar el just la mecànica... També es repeteix la prova d’inici de temporada, el Guilleries, és un ral·li difícil i que la climatologia el pot complicar més. L’any passat, en el nostre debut, vam assolir un scratch a Ossor i això sempre és una motivació afegida.

En el Volant 2007, la falta de pressupost va deixar a Marc Vilanova sense possibilitats de demostrar totes les seves qualitats, el jove pilot andorrà ha treballat amb il·lusió per intentar-ho de nou i .., Amb menys mitjans dels que voldría, però al final he aconseguit estar en la sortida del Volant 2008 amb la intenció d’acabar l’esforç iniciat l ‘any passat. Estic convençut que puc tenir un lloc entre els millors i vull demostrar-ho. El pilot andorrà ha après dels problemes de la passada edició, el plantejament de les proves serà diferent, al començament hem de trobar el nostre ritme i veure on estem respecte als rivals. A mida que avanci el ral·li caldrà veure si canviem d’estratègia, en funció de com se’ns donin les especials i de la nostra posició a la classificació. El Guilleries? És un ral·li que en la passada edició ens va anar bé, llàstima del final. Aquesta vegada esperem tenir la sort que llavors ens va faltar per estar al podi final.

En el ral·li inicial de la temporada, Bercianos i Vilanova es trobaran amb un recorregut de 228,17, kms., dels quals 99,74 kms., són cronometrats. La Escuderia Quatrerodes ha preparat quatre especials que es disputaran dues vegades cadascuna. En la seccions matinals. Ossor (10,42 kms., ) i Cladells (16,25 kms.,) seran els obstacles a superar. Mentre que en la continuació, Collsaplana (16,10 kms.,) i Coll del Ravell (17,04 kms.) seran els que decidiran de manera definitiva el ral·li.

El podi, situat a la Plaça de l’Ajuntament de Sant Hilari Sacalm, serà el punt de partida de la prova a partir de les 9h00 de dissabte que ve. L’arribada dels participants que hagin superat la prova al parc tancat final, ubicat a l’esmentada plaça, està prevista a partir de les 20h18 del mateix dissabte.

Servei de premsa.

Fotos / Photos Fotoesport
Doc. PDF