Bercianos i Vilanova sense sort en el Guilleries 2008.

Alex Bercianos-Adrià Aragó i Marc Vilanova-Joan Riba, els equips que formen part del Programa Júnior 2008 de l’Automòbil Club d’Andorra, no van tenir un bon inici en el Campionat de Catalunya de Ral·lis d’asfalt 2008 en la categoria Volant RACC-Desafio Esso-Mavisa. Alex Bercianos, subcampió de la categoria en el 2007, va acabar el VI Ral·li Guilleries en la 5a., posició després de demostrar que està entre els pilots més ràpids de la categoria esmentada. Per a Marc Vilanova la seva tornada a la competició no va resultar, al final, tan positiva com prometia una vegada disputat la primera part del ral·li, moments en els quals va estar lluitant per la cinquena plaça. Al final va haver de conformar-se amb la 12a., plaça dels 19 pilots que van iniciar la prova.

Alex Bercianos, va acabar el ral·li com a líder de la prova, amb 7” d’avantatge sobre Sayos, però una penalització de 1’ el va relegar a la cinquena plaça, crec que hem completat un gran ral·li encara que ens hem quedat sense el premi que mereixíem. Hem aconseguit quatre scratch dels sis possibles i hem superat a tots els nostres rivals a la carretera. La penalització ? doncs ara mateix vull deixar de banda aquest tema, he dit el que pensava a qui ho havia de dir i per a mi és un tema tancat. Després de gairebé dues hores d’acabar el ral·li, Bercianos no es troba en el seu millor moment anímicament parlant, però està convençut que pot lluitar pel Volant 2008, és cert que en aquest moment estic un mica tocat, de totes maneres penso que és important ser positiu i valorar que hem lluitat de tu a tu amb els més ràpids de la nostra categoria i al final de l’última especial els hem superat. Amb vista a la pròxima carrera l‘objectiu serà continuar progressant i anar millorant els cronos a base de polir i/o canviar detalls en el pilotatge a part de millorar la posada a punt del nostre Peugeot.

Marc Vilanova, contínua tenint la sort d’esquenes en el Guilleries, quan es trobava lluitant per acostar-se al podi un lleugera sortida de carretera li ha deixat sense opcions d’estar entre els millors, sense saber el perquè el cotxe m’ha donat una forta fuetada de endarrere i no l’he pogut mantenir a la carretera, en la sortida s’ha torçat un braç de la suspensió i m’ha fet perdre més de dos minuts. En l’última assistència de la prova hem pogut reparar però quedaven dos especials i ... cap opció de recuperar la cinquena plaça que ocupàvem. Fins el moment de l’esmentat incident tot havia discorregut de manera perfecta, encara que el mateix Vilanova és conscient que al seu inici de ral·li li va faltar ritme, estàvem fent un ral.li de menys a més. Després de diversos mesos sense competir, al principi he estat una mica despistat, sobretot a la primera especial. A partir d’aquí els cronos han anat millorant i abans de l’incident esmentat estava convençut de seguir millorant. No m’havia marcat cap objectiu, però en aquells moments de la prova pensava que acostar-me a les primeres posicions era possible.

Classificació final del VolantRACC-Desafio Esso-Mavisa del VI Ral·li Guilleries:
1.- Sayos-Ventosa 49’12.8, 2.-Vicens-Fernandez a 0’06.6, 3.-Cruz-Viñas a 0’14.8, 4.-Montero-Ibañez a 0’21.6, 5.-Bercianos-Aragó a 0’53.0, ........ 12.-Vilanova-Riba a 3’10.3.

La propera prova punutable per al Volant RACC 2008 es disputarà els dies 9 i 10 de Maig, serà el Ral·li del Berguedà.

 

Servei de premsa.

Fotos / Photos Fotoesport
Doc. PDF