Triomf molt treballat de Bercianos-Aragó al Berguedà 08.
Vilanova-Riba sisens després de superar un inici amb problemes

Alex Bercianos-Adrià Aragó (Peugeot 206 XS) van aconseguir pujar al més alt del podi del Criterium del Berguedà 2008, després de protagonitzar una espectacular lluita amb diversos rivals que es va decidir de manera definitiva a favor de l’andorrà quan va aparèixer la pluja. Per a Marc Vilanova-Joan Riba (Peugeot 206 XS) l’element esmentat també va ser el seu gran aliat per recuperar posicions després d’un inici de ral·li en el que problemes mecànics els van fer perdre molt temps.
D’aquesta manera els pilots del Programa Júnior 2008 de l’Automòbil Club d’Andorra, van completar una excel·lent participació al Berguedà, que els situa a Alex Bercianos líder del Volant RACC i a Marc Vilanova surt amb moltes ganes de seguir treballant pensant en els pròxims compromisos.

Em feia molta il·lusió guanyar el Berguedà per dedicar-li el triomf al Marcel, eren les paraules de record d’Alex Bercianos per a l’ex-pilot andorrà Marcel Escoda tristament desaparegut fa sis anys en aquesta prova.
Malgrat la diferència final la carrera no ha estat gens fàcil, Ha estat una carrera molt tensa, esperava una lluita amb els que sortien per davant de nosaltres, però la gran actuació de Recio ens ha complicat les coses ja que sortía entre els últims de la categoria i controlar els seus temps ha estat complicat. Amb l’arribada de la pluja la situació s’ha decantat definitivament al nostre favor al marcar el millor temps en les tres especials que s’han disputat amb l’asfalt mullat. Precisament en l’espècial Olost-Prats és on el pilot andorrà ha passat els moments mes complicats, crec que no habia corregut mai en una especial que patinés tant, la part inicial i final d’Olost-Prats patinava moltíssim i hi ha hagut moments que semblava que era impossible aguantar el cotxe a la carretera. Per sort tot va sortir bé i hem aconseguit un triomf molt important pensant amb la nostra lluita per la present edició del Volant RACC.

Marc Vilanova, va viure els seus pitjors moments de la carrera en les primeres especials, el cotxe se n’anava de darrere sense motiu aparent i a La Guàrdia en una corba ràpida a punt he estat de sortir-me de la carretera. A partir d’aquest punt he baixat el ritme i he intentat recuperar la confiança encara que em resultava difícil a causa que les reaccions del cotxe no eren gens normals. El temps perdut respecte als capdavanters era molt i estar entre els millors semblava impossible. La pluja va ser l’element salvador per a un Vilanova resignat a quedar fora de la zona de punts per segona vegada aquest any, vaig decidir jugarme-la amb l’asfalt mullat, tot al contrari que algun dels meus rivals. A més amb les rodes amb menys pressió semblava que el comportament del Peugeot era més legal. La veritat és que vam fer una bona remuntada fins a la sisena plaça i això ens dóna moral per seguir lluitant. Així doncs malgrat el que hem patit me’n vaig content de Gironella, encara que per a mi el gran objectiu abans de la pròxima carrera és trobar el motiu d’aquesta reaccions del cotxe que ja ens ha donat més d’un ensurt.

Classificació final del VolantRACC-Desafiament Esso-Mavisa del XXXVII Criterium del Berguedà:
1.- Bercianos-Aragó 58’03.7, 2.- Recio-Torres a 0’21.8, 3.-Cruz-Viñas a 0’51.5, 4.-Vicens-Fernandez a 1’00.1, 5.-Pujol-Rosell a 1’19.9, 6.-Vilanova-Riba a 1’47.6.
Classificació provisional del Volant RACC-Desafiament ESSO-Mavisa:
1.- Alex Bercianos, 34 punts, 2.- Jordi Cruz y Jordi Vicens, 32 p., 4.-Ferran Pujol, 22 p., 5.-David Sayós, 20 p.

Els equips que disputen el Volant RACC 2008 tornaran a competir d’aquí a quinze dies (24 de Maig), en el Ral·li de Girona. Alex Bercianos-Adrià Aragó defensaran per primera vegada la seva condició de líders de la categoria.

Servei de premsa.

Fotos / Photos Fotoesport
Doc. PDF