Vinyes-Mercader a punt per al seu primer repte al volant del Clío R3.

El 18 Rallye La Vila Joiosa ‘Trofeu Mediterràneo-CostaBlanca’, prova inicial del Campionat d’Espanya de Ral·lis d’asfalt 2008, serà el primer test en competició de Joan Vinyes-Jordi Mercader al volant del seu Renault Clío R3. El pilot andorrà afronta el rallye alacantí molt il·lusionat amb un projecte que s’inicia en aquesta prova i a la vegada amb la incertesa habitual de les carreres de principi de temporada, en les que es comencen a comprovar si les conjectures que s’han fet a priori respecte als rivals eren encertades o per contra estaven lluny de la realitat.

Els organitzadors del rallye, Associació Interclubs d’Automobilisme de la província d’Alacant (A.I.A.), han preparat un recorregut innovador, que supera els 410 kms., cronometrats, dels quals una mica més de 190 kms., són de velocitat. Les especials previstes per l’organització són: Finestrat (8,797 kms.), Segella-Relleu (13,846 kms.), Relleu-Orxeta (20,951 kms.), Relleu-Penáguila (21,118 kms.), Rebolcat (5,962 kms.), Borga-Pilotes-Confrides (21,946) i Relleu-Confrides (52,062 kms.). Les tres primeres es repetiran en les dues seccions matinals, en la secció següent els equips participants hauran de superar les tres especials següents. Els 52 kms., que separen Relleu de Confrides, posaran punt final a la prova. Aquesta especial, la més llarga del Campionat d’Espanya, serà sense cap dubte la que decidirà el primer vencedor de la present edició del campionat esmentat.

Després dels test realitzats, Vinyes es mostra confiat en les possibilitats del Clío R3, Estic amb ganes d’iniciar la competició, a la llista d’inscrits hi ha moltes novetats i cal començar a veure sobre les especials quin és el potencial dels diferents equips. Estic convençut que podem donar la sorpresa, a priori el nostre Clío no és dels més potents, de totes maneres estar entre els millors al final de la prova depèn d’un conjunt de factors, esperem aprofitar al màxim els que més ens afavoreixin. Entre els factors apuntats pel pilot andorrà està, sens dubte, el recorregut, l’última especial de la prova de La Vila Joiosa acostuma a ser determinant, són molts quilòmetres a final del dia i això passa factura, pot haver boira, en fi ... la mínima errada pot malmetre el treball de tota la jornada i al revés.

Les novetats en el Rallye de La Vila Joiosa 2008 no es centren només en el traçat. El parc d’assistència estarà ubicat a la Zona del Mercat i en les instal·lacions de la Barbera s’hi situarà el podi de sortida (cerimònia de sortida) i arribada, a més de ser l’escenari de les verificacions. L’oficina permanent de la carrera i la direcció de la mateixa manté la seva ubicació habitual en el Club Nàutic de la localitat alacantina.
L’inici del rallye es farà des del parc d’assistència a partir de les 7h15 de dissabte dia 29. El retorn a l’esmentat podi dels participants que hagin superat la prova està previst a partir de les 21h40.

 

Servei de premsa.

Fotos / Photos Galeria
Doc. PDF