Vinyes-Mercader, novens en el Rallye La Vila Joiosa.

Joan Vinyes-Jordi Mercader (Renault Clio R3) van saldar amb una novena posició la seva participació en el 18 Rallye La Vila Joiosa, prova inicial del Campionat d’Espanya de Ral·lis d’asfalt 2008.
Tal com es preveia, la prova la van dominar de principi a fi els S2000. Ojeda-Barrabes (Peugeot 207) van ser els líders fins a van tenir problemes, van agafar el testimoni els seus companys d’equip Monzon-Deniz que van saber controlar l’ímpetu de l’equip local Fuster-Medina (Fiat Grande Punto), fins que en el últim tram Fuster va fer valer el seu coneixement del terreny per assolir el primer triomf de la temporada.

Vinyes-Mercader van complir amb el guió previst en les dues primeres seccions i es van situar entre els deu millors, concretament en la setena posició, lluny dels S2000 i del Porsche dels germans Vallejo, però lluitant de tu a tu amb el Ferrari 360 Challenge de Martin-Del Barrio i superant en 17” al Mitshubishi Lancer Evo IX de Burgo-Burgo, equip que a priori ha de ser un dels rivals directes de Vinyes en les proves a disputar del campionat esmentat. En la continuació les coses es van complicar per a Vinyes-Mercader, amb especials en les que la potència de les mecàniques tènia més protagonisme, es van veure superats amb claredat per Martin-Del Barrio, a més de perdre una posició a favor del Porsche GT3 de Aviño-Aviño. Quedava l’especial de 52 kms., i Vinyes no es rendia, però Burgo el va superar en la última especial mentre que el pilot andorrà no va poder retallar el temps suficient a Aviño per mantenir la vuitena posició. Cal destacar que en aquesta especial Vinyes i Mercader van tenir problemes en els intèrfonos i per tant la seva comunicació en el cotxe no va poder ser la correcta.

Al final del rallye, el pilot andorrà es mostrava molt satisfet del resultat aconseguit en la seva primera carrera al volant del Renault Clio R3, a pesar del problema de l'últim tram, sabíem que estar a l’altura dels S2000 i dels GTs més ràpids era del tot impossible, per aquesta raó hem plantejat el ral·li a donar-ho tot de la nostra part per comprovar on estàvem, i la veritat és que estic molt content de tal com s’ha desenvolupat la prova i amb la posició que hem aconseguit en la classificació. Llàstima el que ha passat a l'últim tram. Com ja he comentat en diverses ocasions en la pre-temporada, aquest any no podem pensar en guanyar carreres, l’objectiu serà evolucionar tot el que puguem el Clio R3 i donar alguna sorpresa quan les condicions ens siguin molt favorables. Vinyes també es mostrava encantat amb el rendiment del Clío R3, he confirmat plenament la impressió que ja tenia dels test que hem fet abans de la primera carrera. És un cotxe amb unes reaccions molt nobles i que per tant et dóna confiança, en poques paraules podríem dir que és un cotxe molt fàcil de pilotar. No se el que podria passar amb un motor més potent... m’agradaria tenir l’ocasió de comprovar-ho en un futur no molt llunyà.

L’illa de Gran Canària acollirà la segona prova del Campionat d’Espanya de ral·lis d’asfalt, els dies 18, 19 i 20 d’Abril. Malgrat que el recorregut tampoc es presenta massa favorable, Vinyes acudirà al Rallye de les Canàries amb l’ànim de seguir millorant el seu Clio R3.

Classificació final del 18 Rallye La Vila Joiosa:
1.-Fuster-Medina (Fiat Grande Punto S2000) 1h59’25.0, 2.-Monzon-Deniz (Peugeot 207 S2000) a 0’26.6, 3.-Vallejo-Vallejo (Porsche 911 GT3) a 2’01.8, 4.-Garre-Carrera (Peugeot 207 S2000) a 2’18.3, 5.-Perez-Marcos (Fiat Grande Punto S2000) a 3’25.5 ... 9.-Vinyes-Mercader (Renault Clio R3) a 7’06.7 .

 

Servei de premsa.

Fotos / Photos Galeria
Doc. PDF