Membrado-Vilamala, líders de principi a fi en el Guilleries.

Josep M. Membrado-Jordi Vilamala (Renault Maxi Megane) s’han adjudicat el triomf en el VI Ral.li Guilleries, després d’un espectacular final en el qual han superat per 9” al Peugeot 206 WRC d’Orriols-Pujolar. El pilot d’Olost s’ha situat com a líder de la prova al final de la primera passada per Cladells, primera especial disputada, i ha sabut mantenir aquesta preada posició fins al podi final.

El Guilleries 2008 ha estat marcat per la climatologia, durant la jornada prèvia del ral·li va ploure amb molta intensitat en les especials. La prova es va iniciar amb un cel que amenaçava pluja encara que aquest element no va començar a caure fins a la recta final del ral·li.
Després de l’anul·lació de la primera passada per Ossor, Cladells es convertia en el primer obstacle a superar per als participants, Membrado-Vilamala van sortir decidits a la recerca del triomf i van començar a posar segons d’avantatge respecte a Orriols que, com es preveia, era el rival a batre. Al final de les seccions matinals Membrado havia ampliat el seu avantatge sobre el seu rival en 13”. En la continuació, el d’Olost va marcar el scratch en Coll de Ravell, després que el primer pas per Collsaplana fora anul·lat, i seguia el seu camí cap a la victòria. La pluja va aparèixer abans de la quarta secció i les diferències es van ajustar, però Membrado va arribar al parc tancat final com a guanyador del VI Ral.li Guilleries.

L’anàlisi del ral·li que feia Membrado una vegada aconseguit el seu segon triomf de la temporada era el següent, Ha estat un ral·li complicat, les neutralitzacions sempre trenquen el ritme i mantenir la concentració no ha estat fàcil. De totes maneres tot ha funcionat a la perfecció i hem aconseguit arribar com guanyadors al podi final que era l’objectiu amb el que havíem començat la prova. Un obstacle que no ha estat fàcil de superar en la present edició del Guilleries ha estat la climatologia tan variable, nosaltres preferíem l’asfalt sec, en aquestes condicions el nostre Megane és més ràpid. Al veure com queia la pluja durant el dia anterior al ral·li era evident que les coses es complicaven. Al final quan ha aparegut la pluja hem pogut administrar l’avantatge que havíem acumulat en les especials anteriors.

Classificació del VI Ral.li Guilleries:
1.-Membrado-Vilamala (Renault Maxi Megane) 43’45.7, 2.-Orriols-Pujolar (Peugeot 206 WRC) a 0’’09.1, 3.- Olle-Izquierdo (Subaru Impreza WRC 02) a 1’09.9, 4.- Forés-Aluju (Mitsubishi Lancer Evo 9) a 1’46.6, 5.-Zurita-Amigo a 1’54.5.

Servei de premsa.


Fotos/Photos Fotoesport
Doc. PDF