Bercianos sortirà líder, Villanova es vol acostar al primer lloc.

Els equips que formen part del Programa Júnior 2008 de l’Automòbil Club d’Andorra afronten el 21è., Ral·li de Girona des de situacions diferents, mentre Alex Bercianos-Adrià Aragó (Peugeot 206 XS) lluitaran per mantenir el liderat de la classificació provisional del Volant RACC., Marc Vilanova-Joan Riba (Peugeot 206 XS) sortiran amb l ‘objectiu d’estar una vegada per totes entre els millors per no despenjar-se de manera definitiva de la lluita pel primer lloc de la categoria esmentada. La prova organitzada per la Escuderia Baix Empordà és la tercera del calendari del Volant RACC-Desafiament ESSO Mavisa.

Alex Bercianos iniciarà per primera vegada en la seva trajectòria esportiva un ral·li com a líder de la seva categoria, per a ell res ha canviat en la manera de plantejar la prova, Nosaltres, l’Adrià, els mecànics, jo mateix,... volem seguir fent les coses com fins ara. És aquesta manera de fer, la que ens ha situat en una situació privilegiada i per tant canviar-la pensem que seria un error. És a dir que el nostre objectiu tornarà a ser estar entre els millors, a la part final del ral·li valorarem la possibilitat d’arriscar-nos per millorar alguna posició. Precisament les especials del Girona no són les que millor s’adapten a les característiques de Bercianos, és cert que el recorregut no és el que més m’agrada, però malgrat això lluitarem de tu a tu amb els rivals directes en aquesta prova que penso seran Sayós, l’any passat va estar a punt de guanyar i Vicens que corre a casa.

La preocupació de Marc Vilanova a l’acabar el Berguedà, era trobar una explicació a algunes reaccions del seu cotxe, sembla que en aquest aspecte pot estar tranquil, Estic millor encara que no del tot. Hem trobat que el motiu de les reaccions anòmales del cotxe era perquè la suspensió feia tope. Fins aquí perfecte, el que falta és solucionar al cent per cent el problema, hem de fer algunes proves abans de començar el Girona per poder afrontar-lo amb total confiança. En l’aspecte no tan positiu cal esmentar que recuperar la fiabilitat del seu Peugeot li ha restat temps als reconeixements de les especials, teníem menys de dues setmanes per solucionar el problema i hem decidit donar prioritat absoluta a reparar el cotxe, en les condicions del Berguedà era difícil continuar. De totes maneres crec que amb els reconeixements que hem fet podem afrontar amb garanties de fer-ho bé en el ral·li de Girona.

El recorregut del Girona 2008 té un total de 377,57, kms., dels que 101,00 kms., corresponen als trams cronometrats. Les especials a superar en les seccions inicials seran: Canyet (7,29 kms., ) i Sant Grau (13,10 kms.,). En la continuació els obstacles que es trobaran els participants (dues vegades cadascun) seran: Els Angels (15,51 kms.), La Ganga (6,30 kms.), i Santa Pellaia (8,30 kms.).
L’inici del 21è., Ral·li de Girona, està previst a les 9h30 de dissabte que ve (dia 24) des del pàrquing de l’Ajuntament de Riudellots de la Selva. En l’esmentat pàrquing a partir de les 20h37, començaran a arribar els equips que hagin superat el traçat preparat per la EBE.

Classificació provisional del Volant RACC-Desafio ESSO Mavisa:
1.- Alex Bercianos, 34 puntos, 2.- Jordi Cruz y Jordi Vicens, 32 p., 4.-Ferran Pujol, 22 p., 5.-David Sayós, 20 p.

Servei de premsa.

Fotos / Photos Fotoesport
Doc. PDF