Alex Bercianos és més líder després de guanyar el Girona 2008.
Vilanova-Riba, aquesta vegada setens, per fí conformes amb la seva mecànica.

Alex Bercianos-Adrià Aragó (Peugeot 206 XS) van aconseguir guanyar el 21è Ral·li de Girona, després de decantar a favor seu l’espectacular lluita que van mantenir durant tota la jornada amb Recio-Torres. Així doncs l’equip del Programa Júnior 2008 de l’Automòbil Club d’Andorra, confirma la seva posició de líder en el provisional del Volant RACC-Desafiament Esso Mavisa 2008. Per la seva part Marc Vilanova-Joan Riba (Peugeot 206 XS) van poder disputar la cursa sense problemes atípics en el seu Peugeot 206 XS, la seva setena plaça va ser molt treballada, lluitant sense complexos amb equips amb un millor ritme de competició que a la fi, va ser el que va endarrerir a l’andorrà al final.

Segon triomf consecutiu d’Alex Bercianos en el Volant RACC 2008, i una altra vegada amb Recio com a rival directe, Vull comentar abans de res que Recio a més de ser un pilot molt ràpid és una gran persona. M’ho ha demostrat en aquesta edició del Girona, quan més intensa era la lluita, les diferències eren mínimes, m ‘ha vingut a comentar que l’havien penalitzat amb 10”. Això jo no ho hauria sabut fins al final del ral·li i qui sap ... A falta de quatre trams per al final estàvem empatats a temps. Sens dubte tot un detall de la seva part. Per al pilot andorrà ha estat una prova molt dura, al matí les coses han anat segons el que havíem previst. En la tercera secció se’ns han complicat les coses, hem baixat pressions de les rodes i ... no ha funcionat com esperàvem. A més a meitat del primer pas per Santa Pellaia se’ns ha trencat la corretja de l’alternador, ens hem quedat sense direcció assistida, en fi que l ‘especial se’ns ha fet molt llarga, per sort no hem perdut molt temps. A la part final del ral·li hem rectificat i hem aconseguit dos scratch i en el segon pas per la Ganga sol hem perdut 8 dècimes respecte a Recio. La satisfacció de Bercianos era evident encara que pensa que cal seguir treballant en la mateixa línia, a partir de demà començarem a pènsar en la pròxima carrera, és a dir l’Osona. Queda molt campionat per davant i fins i tot poden passar moltes coses. Hem de continuar amb el ritme de treball que ens ha portat fins a la situació actual.

Per a Marc Vilanova aquest ral·li de Girona li ha servit per esborrar tots els dubtes que tenia sobre la seva mecànica, en aquesta ocasió el cotxe ha funcionat sense problemes. Aquesta carrera m’ha servit per recuperar la confiança i poder concentrar-me a pilotar. Ha valgut la pena el temps que hem invertit a fer proves malgrat que això ens va privar de fer alguna passada de reconeixements a les especials. A partir d’ara, Vilanova treballarà per ser més regular en el decurs de les carreres, hi ha especials que m’acosto molt als líders i en canvi en altres faig errors de manera inexplicable. Tinc d’agafar ritme de competició, en part es normal si tenim en compte que des que l’any passat vaig haver d’abandonar el campionat, aquest Girona ha estat el primer ral·li que el cotxe m’ha funcionat a la perfecció.

Classificació final del VolantRACC-Desafiament Esso-Mavisa del 21è., Ral·li de Girona:
1.- Bercianos-Aragó 1h09’43.7, 2.- Recio-Torres a 0’18.2, 3.-Cruz-Viñas a 0’38.4, 4.-Alvarez-Rama a 0’55.2, 5.-Montero-Ibañez a 1’05.1, ...7.-Vilanova-Riba a 1’20.1.
Classificació provisional del Volant RACC-Desafiament ESSO-Mavisa:
1.- Alex Bercianos, 54 punts, 2.- Jordi Cruz 48 p., 3.- Francesc Recio, 37 p., 4.- Jordi Vicens, 32 p., 5.-David Sayós, 30 p.

El Ral·li Osona serà la pròxima carrera per als equips que lluiten per alçar-se amb el títol del Volant RACC 2008, la cita és el dia 28 de juny a Vic. Alex Bercianos intentarà ampliar la seva distància al capdavant de la classificació provisional de la categoria, mentre que l’objectiu de Marc Vilanova agafar el ritme necessari que li permeti estar a prop dels més ràpids de manera regular.

Servei de premsa.

Fotos / Photos Fotoesport
Doc. PDF