A Gran Canària, Vinyes-Mercader lluitaran per la categoria R3.

Joan Vinyes-Jordi Mercader (Renault Clio R3) disputaran a partir de pròxim divendres (dia 18) el 32 Ral·li de les Canàries, segona prova del calendari espanyol de ral·lis d’asfalt. El pilot andorrà tindrà en la prova canària l’oportunitat de lluitar amb altres vehicles de la categoria R3, a més pilotats per equips de l’illa, que per tant coneixen a la perfecció les especials que s’hauran de superar en una prova que acostuma a tenir el problema afegit d’una climatologia molt variable, sobretot en les parts altes de les especials.

Els membres del Canàries Sport Club, organitzadors de la prova, han basat el seu recorregut en especials molt conegudes. En la primera etapa, que es correrà divendres, els trams de velocitat que configuraran les tres seccions previstes seran: Moya-Fontanales (9,44 kms.), Valleseco (21,51 kms.), i Teror-Arucas (7,52 kms.), es repetiran a les dues primeres, mentre que en la tercera es passarà una sola vegada per, El Saucillo-Artenara (28,73 kms.), i Parador-Llom Maco (23,35 kms.).
Argüimes-Santa Lucia (17,85 kms.) i San Bartolomé de Tirajana-San Mateo (20,57 kms.) estaran en el traçat d’una segona etapa que es disputarà en el decurs del dissabte. Aquestes especials es disputaran dues vegades cadascuna i decidiran el guanyador del Canàries 2008, després de superar gairebé 600 kms., dels que una tercera part seran de velocitat.

Per a Vinyes la prova de Les Palmas és una de les mes dures de la temporada, són dos dies de competició, molts quilòmetres i a més si les condicions climatològiques són les de sempre, és a dir molt variables, els canvis de rodes entre especials són habituals i en ocasions encertar és difícil. Sens dubte ens ajudarà en el nostre procés d’adaptació al Clio, encara que també és veritat que les carreteres canàries no són les que millor s’adapten al nostre cotxe. Malgrat competir en un escenari res favorable, el pilot andorrà buscarà un bon resultat al Canàries d’aquest any, en principi l’objectiu és guanyar la nostra categoria, els pilots canaris són molt ràpids i més en un terreny en el que competeixen diverses vegades cada temporada. Crec que aquesta motivació ens pot portar a un bon lloc en la classificació, encara que és evident que els S2000 queden lluny.

A la Plaça de les Canàries estarà situat el parc d’assistència, mentre que el Parc de Santa Catalina serà una temporada més el centre neuràlgic del Ral·li de Canàries.
La primera etapa de la prova canària del Campionat d’Espanya de l’especialitat s’iniciarà a les 8h00 de divendres (dia 18) i està prevista l’arribada dels participants al parc tancat a partir de les 21h08. A les 9h00 de dissabte (dia 19) començarà la segona i definitiva etapa, el final de la mateixa està previst a les 18h12. (les hores segons la franja horària canària).

 

Servei de premsa.

Fotos / Photos Galeria
Doc. PDF