Segons Vinyes; el millor de tot el resultat.

Joan Vinyes-Jordi Mercader (Renault Clio R3) van assolir la sisena plaça en la classificació final scratch del 32 Ral·li de les Canàries-El Corte Inglés. L’actuació del pilot andorrà va quedar marcada pels problemes de frens que va arrossegar des de la primera especial i que es van convertir en un veritable martiri tant per a Vinyes com per als tècnics de ABF Sport.
La victòria de la prova canària va ser per als germans Vallejo que amb l’asfalt sec van imposar la potència del seu Porsche 911 GT3 als Peugeot 307 S2000 de l’equip local. Monzon-Deniz, i Ojeda-Barrabés que van completar el podi de la classificació d’aquesta segona prova valida per al Campionat d’Espanya de l’especialitat.

La prova no es va iniciar amb bones sensacions per a Vinyes que a la primera secció de la prova perdia 15” respecte al pilot local Jose A. Torres, els dos al volant dels seus respectius Renault Clio de la categoria R3. Per al pilot andorrà el pitjor no era el temps perdut sinó els problemes de frens que apareixien de manera capritxosa en el seu vehicle. En els transcurs de la primera etapa Vinyes no va poder canviar la situació i a cada tram anaven augmentant les diferències a favor del seu rival. Al final de primera etapa la diferència entre Vinyes i el pilot canari era de gairebé 1’30”, els problemes de frens seguien en el Clio de l‘andorrà i era evident que per a la segona etapa el plantejament seria no prendre cap risc per mantenir la sisena plaça scratch i així seguir sumant punts en el seu compte del campionat d’Espanya de pilots.
En el desenvolupament de la segona etapa el guió es va seguir sense contratemps i Vinyes-Mercader van poder entrar el seu Renault Clio al parc tancat de la Plaça de les Canàries, punt final del Canàries 2008.

Una vegada acabada la primera etapa, Vinyes es quedava amb la part positiva del dia, la sisena plaça ha estat sens dubte el millor d’una jornada en la que hem patit molt sobretot en les baixades, que en aquest ral·li són espectaculars. No tenir la seguretat que el cotxe et respondrà en una apurada de frenada és una cosa que crea molta desconfiança i no et permet arriscar. Això és el que ens ha passat gairebé a totes les especials i a més de manera aleatòria, és a dir no sabies quan els frens respondrien bé o malament. Per al pilot andorrà el resultat no és dolent, però, m’hagués agradat aconseguir-ho en condicions normals. La sisena plaça scratch és, diria jo, molt bona tenint en compte que havia 5, S2000 i 4 GT’s en la sortida, i aquests cotxes eren clarament superiors en els trams de les Canàries. A la lluita per la categoria R3 ? sabia que el pilot canari era molt ràpid i un bon coneixedor de l’especials, és a dir que quedar segon també entrava en els meus càlculs. Com he dit abans m’hagués agradat poder lluitar sense els problemes de frens. De totes maneres marxem de les Canàries satisfets amb el resultat i també d’haver acumulat molts quilòmetres al volant del Clio, això és molt positiu pensant en les proves que s’acosten.

Després de la prova de les Canàries, el Campionat d’Espanya de Ral·lis d’asfalt torna a la península i com és habitual a Cantàbria. El Ral·li de Cantàbria es disputarà els dies 16 i 17 de maig.

Classificació final del 32 Rallye de les Canàries-El Corte Inglés:

1.-Vallejo-Vallejo (Porsche 911 GT3) 1h43’09, 2.-Monzon-Deniz (Peugeot 207 S2000) a 0’13.6, 3.-Ojeda-Barrabés (Peugeot 207 S2000) a 1’00.8, 4.-Garre-Carrera (Peugeot 207 S2000) a 5’12.2, 5.-Torres-Garcia (Renault Clio R3) a 5’54.2 , 6.-Vinyes-Mercader (Renault Clio R3) a 7’25.7 .

Servei de premsa.

Fotos / Photos Galeria
Doc. PDF