Bercianos a defensar el liderat, Villanova se li vol acostar.

El Ral·li Osona, la prova que de manera habitual tanca la primera part de la temporada del Campionat de Catalunya de Ral·lis d’asfalt, es disputarà dissabte que ve (dia 28) per les carreteres de la comarca que dóna el nom al ral·li. Els equips del Programa Júnior 2008 de l’Automòbil Club d’Andorra, Alex Bercianos-Adrià Aragò i Marc Vilanova-Joan Riba, estaran al podi de sortida del Passeig de la Generalitat de Vic amb l’objectiu d’estar entre els més ràpids de la categoria Volant RACC-Desafio ESSO Mavisa.

Alex Bercianos afronta de manera optimista el Ral·li Osona, el recorregut és idèntic al de la passada edició i fa un any les coses ens van sortir molt bé. Malgrat que se’ns va escapar el podi per poc, record que va ser la primera vegada que vam estar molt a prop dels més ràpids, vam tenir un bon ritme de carrera, … en fi que sol ens va faltar estar més inspirats al final per estar entre els tres millors. Aquest any hem afinat més en els reconeixements i espero seguir la ratxa iniciada al Berguedà per marxar de vacances amb més avantatge al capdavant de la classificació del Volant RACC. En referència al seu vehicle, tampoc hi ha novetats importants, els problemes mecànics que vam tenir al Girona (alternador) estan solucionats, ens hem limitat a fer la revisió habitual d’abans de cada prova. En les proves anteriors el rendiment del cotxe ha estat impecable i per tant pensamos que és millor no tocar el que funciona.
En el cas del seu company d’equip en el Prgrama Júnior 2008 de. A.C.A., Marc Vilanova, la situació és diferent, el recorregut?, No puc dir que sigui desconegut però si és cert que fa tres anys que no disputo cap dels trams que s’hauran de superar en aquesta edició de l ‘Osona. De totes maneres crec que no hi haurà cap problema, hem entrenat molt bé i la meva intenció és llançar-me a l’atac des de l’inici. Els ral·lis van passant i ja és moment d’intentar situar-nos almenys entre els cinc millors. L’optimisme de Vilanova és producte de l’excel·lent comportament que va tenir el seu Peugeot al Girona, doncs en bona part sí, a Girona tot va funcionar a la perfecció i per tant aquelles reaccions imprevistes que ens provocaven una gran desconfiança ja no ens preocupen, ara ens podem centrar en anar ràpid per poder assolir bons cronos.

El recorregut de la 40 edició del Ral·li Osona té un total de 417,54, kms., dels que gairebé 100 kms., són de velocitat. Les especials a superar en les seccions inicials seran: La Trona (12,81 kms.,), Costa dels Gats (7,85 kms.,) i Fontfreda (8,80 kms.). En la continuació els trams cronometrats pels que passaran els participants (dues vegades cadascun) seran: La Roca (5,08 kms.,), Sant Julià/Espinelves (10,28 kms.,) i Coll de Gomara (4,80 kms.).

A les 10h00 de dissabte que ve (dia 28) des del Passeig de la Generalitat de Vic es donarà la sortida al primer equip participant a l’Osona 2008. El final, en el mateix escenari, està previst a mitjanit del mateix dissabte. El parc d’assistència estarà situat al recinte Firal - El Sucre de la localitat catalana esmentada..

Classificació provisional del Volant RACC-Desafio ESSO Mavisa:
1.- Alex Bercianos, 54 punts, 2.- Jordi Cruz 48 p., 3.- Francesc Recio, 37 p., 4.- Jordi Vicens, 32 p., 5.-David Sayós, 30 p.

 

Servei de premsa.

Fotos / Photos Fotoesport
Doc. PDF