Alex Bercianos: Un segon lloc que es com un triomf.

Alex Bercianos-Adrià Aragó (Peugeot 206 XS), van aconseguir una treballada segona posició de la classificació de la categoria del Volant RACC.-Desafiament Esso Mavisa 2008, en el Ral·li Cassà. El pilot andorrà que va liderar la prova durant les seccions matinals de la mateixa, va haver de cedir davant el ímpetu de Recio-Torres i els problemes mecànics que van marcar la seva actuació durant la segona meitat del ral·li. El pilot del programa Júnior del ACA 2008, contínua com a líder de la classificació provisional del Volant RACC 2008, encara que ha vist com el guanyador en Cassà, Francesc Recio, li ha llimat tres punts de l’avantatge que tenia abans de l’inici de la prova organitzada per WRC Management.

Res feia preveure després dels primers compassos del Ral·li Cassà que Bercianos-Aragó tinguessin problemes per aconseguir un nou triomf, aquesta temporada, en una prova vàlida per al Volant RACC. Però després del primer pas per Santa Pellaia i Elds Angels les coses van donar un gir negatiu per al pilot andorrà, l’embragatge del seu Peugeot va començar a fallar i van perdre 4” i 3” respectivament respecte a Recio, quedant relegats a la tercera plaça. Pujol també els va superar. La segona passada per les especials esmentades, amb l’embragatge en perfectes condicions, els va servir per acostar-se a Recio i superar a Pujol per 4 dècimes. Com comentava Bercianos, el segon lloc es pot considerar un mal menor.

Al final del ral·li Bercianos estava serè i amb la satisfacció d’haver lluitat al màxim per aconseguir el triomf, però..., No ha pogut ser, els problemes han començat molt aviat, abans de començar la primera especial ens vam adonar que queia gasolina sobre una roda. Així iniciem el ral·li, el problema el vam poder solucionar gràcies a l’ajuda de Francesc Recio, el nostre rival directe al títol del Volant RACC, Ens situem al capdavant de la classificació, posició que vam mantenir en les quatre primeres especials. En la continuació la situació es va complicar per a Bercianos-Aragó, en aquesta ocasió van ser problemes d’embragatge els que ens van fer perdre un temps que al final va ser impossible de recuperar. Una vegada solucionat el problema, l’esforç a la part final del ral·li ens va servir per recuperar una posició, però superar a Recio va ser impossible.
Com és habitual, el pilot andorrà es mostra satisfet de com han afrontat els problemes en la prova de Cassà i convençut que res està perdut, cal seguir lluitant per fer realitat l’objectiu que ens vam marcar a l’inici de la temporada, és a dir el títol del Volant RACC d’aquest any. Dels problemes sempre s‘aprèn i avui ha estat un dia complicat en el que potser no hem estat del tot encertats. Malgrat tot hem salvat in-extremis la segona posició i només hem perdut tres punts de la renda que teníem a la provisional del campionat. Per a mi és important no caure en les pròximes carreres en els mateixos errors i començar a treballar des de demà mateix per estar en condicions òptimes al començament de la pròxima carrera del campionat.

Dins de més o menys un mes (dies 24 i 25 d’octubre) continuarà l’espectacular lluita per la conquista del Volant RACC 2008, en el Ral·li 200 Viratges, penúltima prova vàlida per al campionat català de promoció.

Clasificación final del VolantRACC-Desafío Esso-Mavisa del Ral·li Cassà:

1.- Recio-Torres 55’07.5, 2.-Bercianos-Aragó 3.-a 0’04.0, 3.- Pujol-Rosell a 0’04.4, 4.-Vicens-Sauleda a 0’19.4, 5.-Sayós-Ventosa a 0’21.7,
Classificació provisional del Volant RACC-Desafiament ESSO-Mavisa:
1.- Alex Bercianos, 90 puntos, 2.- Francesc Recio, 78 p., 3.- Jordi Cruz, 72 p., 4.- David Sayós, 60 p., 5.-Jordi Vicens, 56 p.

Servei de premsa.

Fotos / Photos Fotoesport
Doc. PDF