Joan Vinyes: Estem on hem d’estar.

El 44 Rallye Rías Baixas Redcom va tenir un desenllaç molt positiu per als interessos de Joan Vinyes-Jordi Mercader al volant del seu Renault Clio R3. Van completar la prova viguesa del Campionat d’Espanya de Ral·lis sobre asfalt en una excel·lent vuitena plaça superats tan sols pels vehicles de tracció total, i la potencia dels punters de la categoria GT. El triomf al Rías Baixas 2008 va ser per a Ojeda-Barrabés (Peugeot 207 S2000) que van estar acompanyats al podi final pels germans Vallejo (Porsche 911 GT3) i el també equip de Peugeot format per Monzon-Deniz.
Pel que fa a la climatologia, cal destacar, que els reconeixements es van fer amb pluja, que en alguns moments va caure de manera torrencial, en el shakedown l’asfalt estava mullat i en alguns moments va ploure amb certa intensitat i que el líquid element no va aparèixer el dia del ral·li, així doncs aquest es va desenvolupar sobre asfalt totalment sec amb les típiques humitats d’aquesta zona. Trobar més varietat és difícil.

Tal com Vinyes havia previst, en les especials de les seccions matinals van aconseguir els seus pitjors registres en el tram de Covelo (de més de 23 kms.,) en el que la potencia de les mecàniques era determinant. Vinyes-Mercader van arribar al reagrupament de meitat de ral·li en el vuitè lloc, després de mantenir una renyida lluita amb Burgo-Burgo (Mitsubishi Lancer Evo IX) i el Porsche 997 GT3 de Aviño-Aviño. En les següents seccions la situació no va canviar, Vinyes va seguir a la plaça esmentada malgrat els atacs de Burgo, que abans de disputar el tram final es va situar a sol 10”. Vinyes va resistir i va arribar al parc tancat final del Naútico de Vigo, en un vuitè lloc molt lluitat i que satisfà plenament les seves aspiracions en el ral·li gallec.

Al final del Rías Baixas, Vinyes es mostrava satisfet perquè havia espremut al màxim el seu Clio R3, des de l’inici hem anat molt ràpid, el cotxe ha funcionat a la perfecció i m’he trobat molt còmode pilotant. Hem anat al límit durant tot el ral·li i en la classificació hem arribat a on podem estar amb la potència que disposem ara mateix. El pilot andorrà tan sols ha tingut un lleuger problema a principi del ral·li, ha estat en As Neves, el cotxe s’ha parat a l’engegar el llimpiaparabrises, per sort hem trobat de manera ràpid que es tractava d’un cable del desconnectador que fregava amb el llimpia i s’havia trencat en part. Hem perdut uns 10” , que al final ens haguessin anat molt bé per tenir un final una mica més tranquil. De totes maneres penso que el que cal valorar és que hem completat un excel·lent ral·li i això ens dóna confiança per als pròxims compromisos.

Precisament el pròxim compromís està molt a prop, els dies 20 i 21 de juny es disputarà la segona prova a Galícia del calendari del Campionat d’Espanya de Ral·lis. Amb tota seguretat, el Rallye d’Ourense posarà a prova la resistència a la calor tant dels participants com de les mecàniques.

Classificació del 44 Rallye Rías Baixas, quarta prova del Cameponato de Espana de Ral·lis d’asfalt.
1.- Ojeda-Barrabés (Peugeot 207 S2000) 1h40’45.3, 2.- Vallejo-Vallejo (Porsche 911 GT3) a 0’25.4 , 3.- Monzon-Deniz (Peugeot 207 S2000) a 0’55.7 , 4.- Fuster-Medina (Fiat Grande Punto S2000) a 1’10.5 , 5.- Perez-Marcos (Fiat Grande Punto S2000) a 2’05.3 ... 8.- Vinyes-Mercader (Renault Clio R3) a 4’15.2 .

 

Servei de premsa.

Fotos / Photos Galeria
Doc. PDF