Albert Llovera es queda a un pas del podi del Grup N.

Albert Llovera-Diego Vallejo (Fiat Grande Punto S2000) van aconseguir la desena plaça en la classificació scratch (4º., de Grup N) en l’1er., Rallye de terra de Lanzarote, quarta prova del Campionat d’Espanya de Ral·lis sobre terra. Sola-Sanchez i Lemes-Peñate van mantenir una espectacular lluita pel triomf que en l’últim instant es va decantar a favor de Sola. L’actual líder del campionat, Xevi Pons, va completar el podi.
Malgrat que el cel va estar amenaçador, en aquesta ocasió la pluja no va complicar la vida als participants, el vent si que va bufar amb força durant tota la jornada.

Llovera volia provar el Grande Punto en sec i al final ho va aconseguir, el Fiat ha funcionat de manera perfecta, hem anat molt de pressa encara que sempre pensant que l’endemà hi havia un altre ral·li i per tant havíem de conservar la mecànica. Les pistes de Lanzarote són complicades has de ser molt fi pilotant ja que a la mínima sortida et trobes amb roques volcàniques que són sinònim de punxada. Estic molt satisfet de com ha anat el ral·li sobretot perquè m’he trobat molt a gust al volant del Grande Punto, una sensació que ja vaig tenir la setmana passada en el test que vam fer i que avui he pogut confirmar en carrera. Aquesta vegada Llovera ha fet bo allò del que malament comença bé acaba, però pels pèls. La primera especial ha estat molt complicada per a nosaltres, hem tingut problemes amb els intèrfons, i no podia sentir el que em deia Diego, per sort ho hem pogut arreglar i a partir de la següent especial tot ha tornat a la normalitat. Però una punxada a la primera especial de la tarda i sobretot els problemes d’embragatge que hem tingut en l’última secció gairebé ens deixen fora de carrera. És a dir que podem parlar d’un bon final perquè hem mantingut la classificació, però ens ho hem treballat molt fins a l’últim metre del tram espectacle al final del qual, en pujada, he hagut de fer les mil i una perquè el cotxe no es parés.

El 2on., Rallye de Lanzarote té un recorregut molt semblant al disputat en aquest primer dia de competició, les especials que es disputen en les seccions matinals seran les mateixes, això segons Llovera serà molt dur, les pistes per on es disputen els dos trams estan molt deteriorades després del pas dels cotxes en aquest primer dia, hi ha pedres de totes les mides i zones amb gran quantitat de pols acumulada, que suposen trampes que no tenim a les notes, caldrà improvisar i... tenir un mica de sort, si avui hi ha hagut moltes punxades, demà ... Una vegada superades les dues seccions matinals, els equips que segueixin en competició hauran de superar per dues vegades dos trams nous, de 6,11 kms., i 7,02 kms., respectivament, a més de l’últim pas pel tram espectacle que també tancarà la segona prova de Lanzarote.

Classificació final scratch.

1.-Sola-Sanchez (Mitsubishi Evo IX) 49’03.6 , 2.-Lemes-Peñate (Mitsubishi Evo IX) a 0’09.2 , 3.-Pons-Del Barrio (Mitsubishi Evo IX) a 0’12.3 , .....10.- Llovera-Vallejo (Fiat Grande Punto) a 5’04.4 .
Classificació final G.N.
1.- Garcia-Velasco (Mitsubishi Evo IX) 52’23.7, 2.- Villanueva-Aguado (Mitsubishi Evo IX) a 0’00.8, 3.- Guerra-Suarez (Mitsubishi Evo IX) a 0’19.8 , 4.- Llovera-Vallejo (Fiat Grande Punto) a 1’44.3 , 5.-Marti-Sanchez (MitsubishiEvo IX) a 1’ 56.5
.

Servei de premsa.

Fotos / Photos Galeria
Doc. PDF