Excel·lent balanç de Llovera-Vallejo a Lanzarote.

Els dos dies de competició viscuts a l’illa de Lanzarote han servit per donar un tomb total a la trajectòria d’Albert Llovera-Diego Vallejo (Fiat Grande Punto S2000) en el campionat d’Espanya de Ral·lis de terra 2008. Després d’entrar entre els deu millors en les dues jornades i aconseguir situar-se entre els millors de Grup N, el pilot andorrà afronta amb molt optimisme els pròxims compromisos. Llovera-Vallejo han repetit la desena posició en la classificació scratch, en aquesta ocasió en 6è., lloc de grup N, en el 2on., Rallye de terra de Lanzarote, cinquena prova del Campionat d’Espanya de l’especialitat.
El triomfador de la segona prova de Lanzarote ha estat Yeray Lemes-Rogelio Peñate que han tingut una espectacular lluita amb Pons-del Barrio, que s’ha decidit a favor de l’equip local per una diferència d’una mica menys de 3”. Han completat el podi Villanueva-Tramont.
La climatologia ha seguit en la mateixa línia, molts núvols, molt vent, en alguns moments sol... però a les pistes la pols i les pedres han sigut el problema afegit per als participants.

Els problemes d’embragatge de la primera jornada van centrar l’esforç dels tècnics de PCR Esport una vegada el Grande Punto del pilot andorrà va entrar en l’assistència després del primer ral·li, Han treballat durant bona part de la nit, i a l’hora d’inici del segon ral·li tot estava en ordre. En les seccions inicials crec que hem mantingut la intensitat de la jornada d’ahir, crec que la neutralització de la primera especial ens ha perjudicat, a la segona passada hem aconseguit la 5a., plaça a la scratch. També la punxada al segon tram - hem fet la meitat de l’especial amb la roda dreta del darrere punxada - ens ha fet perdre un temps preciós i alguna posició en la classificació. Malgrat aquests incidents Llovera se’n va de Lanzarote amb la moral reforçada, després del que hem fet en aquests ral·lis, he recuperat la confiança en mi mateix sobre la possibilitat de poder estar entre els millors al volant del nou FIAT. Sens dubte ha estat determinant trobar pistes en condicions que podríem catalogar de normals per comprovar on estàvem en referència als nostres rivals. En aquest sentit també hem complert un objectiu que ens havíem marcat.

Arriben les vacances per al Campionat d’Espanya sobre terra, la pròxima cita fins i tot no té ni la data ni la seu definida. De totes maneres es comenta que es podria disputar a Lleó o Cantàbria i la data, algo més concreta, el 19 i 20 de Setembre. Per evitar el llarg període d’inactivitat, Llovera i el seu equip tenen previsions de programar alguna jornada de test o fins i tot de participar en alguna prova d’un altre calendari.

Classificació final scratch.
1.- Lemes-Peñate (Mitsubishi Evo IX) 51’51.9 , 2.-Pons-Del Barrio (Mitsubishi Evo IX) a 0’02.7 , 3.-Villanueva-Tramont (Mitsubishi Evo IX) a 2’20.4 , .....10.- Llovera-Vallejo (Fiat Grande Punto) a 4’27.1 .
Classificació final G.N.
1.- Garcia-Velasco (Mitsubishi Evo IX) 54’54.5, 2.- Garcia Mateu-Ranero (Mitsubishi Evo IX) a 0’27.2, 3.- Guerra-Suarez (Mitsubishi Evo IX) a 0’34.7 , 4.- Cabanela-Rodriguez (MitsubishiEvo IX) a 0’56.5 , 5.-Muñiz-Carrera (MitsubishiEvo IX) a 0’58.5 , 6.- Llovera-Vallejo (Fiat Grande Punto) a 1’24.5 .

Servei de premsa.

Fotos / Photos Galeria
Doc. PDF