Bercianos-Aragó acaricien el Volant RACC 2008.

Alex Bercianos-Adrià Aragó (Peugeot 206 XS), es van haver d’emplear a fons en el 48è Ral·li 2000 Viratges per aconseguir el seu tercer triomf de la temporada en el Volant RACC.-Desafio Esso Mavisa 2008, a més Bercianos-Aragó van aconseguir una espectacular sisena posició en la classificació scratch de la prova. La igualtat entre els pilots que ocupaven les primeres posicions del Volant va tornar a ser la nota predominant, la diferència en el 2000 Viratges va ser que el pilot andorrà es va situar al capdavant de la classificació després de la disputa de la segona especial i la va saber mantenir fins al podi final. Així doncs Bercianos deixa Manresa amb un segon triomf consecutiu en el 2000 Viratges i com a líder indiscutible del Volant RACC a falta d’una prova per al final del campionat.

Bercianos habia comentat que el 2000 Viratges es disputava en un zona que coneixia bé el seu rival directe en la lluita per al campionat, Francesc Recio. L’inici del ral·li li va donar la raó Recio marcava el millor registre, encara que això sí amb l’andorrà a 2”. A partir d’aquest moment les coses van canviar de manera radical, Bercianos va ser el més ràpid en les següents especials (tres) del matí i va arribar a la primera assistència de Calaf amb 5” d’avantatge sobre Recio encara que amb molt ral·li per disputar.
En el primer pas per Hostal Nou, el pilot del programa júnior del ACA va tornar a ser el més ràpid i va seguir ampliant el seu avantatge, encara que Recio li retallava 1” a Aleny. Els dos pilots que dominaven la classificació iniciaven l’últim bucle separats per tan sol 6”, més emoció... En aquesta part final Bercianos va saber mantenir la pressió i encara que no va marcar els millors cronos va estar molt a prop de Vicens que va ser el més ràpid i va confirmar un triomf que després del que va succeir a l’última especial, punxada de Recio, el situa en una posició immillorable per aconseguir el Volant de la present temporada.

Sense abandonar el seu aspecte de concentració absoluta. Bercianos va rebre al parc d’assistència de Calaf la felicitació de tots els seus rivals, Sens dubte ha estat un triomf molt treballat potser per aquest motiu la satisfacció és més gran. Hem fet un ral·li seguint en tot moment en guió que ens havíem marcat abans de començar. Has d’anar molt de pressa i sobre tot no cometre errors, la segona posició era un bon resultat però quan veus el triomf a prop a vegades arrisques mes del necessari. En fi ... tot ha sortit bé hem guanyat una altra vegada, anem a celebrar-ho i a partir de demà començarem a pensar en el Costa Brava, el Volant esta molt ben encaminat però cal seguir treballant i mantenir la concentració que ens ha portat fins a la situació actual almenys quinze dies més.
Bercianos parlava que tot havia sortit bé, però la seva preocupació a meitat de ral·li era evident per un soroll que se sentia a la part davantera, era un soroll a la part de la suspensió davantera, la veritat és que el cotxe funcionava a la perfecció i ... en el fons crec que quan hi ha tanta tensió qualsevol cosa que no és normal et fa sentir incomodo i et fa pensar mes del compte. Per sort els tècnics del meu equip (RECOSAP) ho han localitzat i ens hem oblidat del tema.

L’última prova vàlida per al Volant RACC-Desafio Esso Mavisa 2008 serà el Ral·li Costa Brava, i per tant es decidirà de manera definitiva el campió de l’esmentat campionat. Aquesta prova es disputarà el pròxim 8 de novembre i una vegada més Lloret de Mar serà punt central de la logística del ral·li.

Classificació final del VolantRACC-Desafio Esso-Mavisa del Ral·li2000 Viratges:

1.- Bercianos-Aragó 54’39.0, 2.-Sayós-Ventosa a 0’15.5, 3.- Vicens-Sauleda a 0’17.3, 4.-Cruz-Viñas a 0’33.2, 5.-Recio-Torres a 0’33.3,
Classificació provisional del Volant RACC-Desafio ESSO-Mavisa:
1.- Alex Bercianos, 115 punts, 2.- Francesc Recio, 89 p., 3.- Jordi Cruz, 86 p., 4.- David Sayós, 79 p., 5.-Jordi Vicens, 72 p.

Servei de premsa.

Fotos / Photos Fotoesport
Doc. PDF