Joan Vinyes: Ha estat tan difícil com sempre.

Joan Vinyes-Jordi Mercader (R/ Clio R3) van completar una excel·lent actuació en la 41., edició del Rallye Ourense-Capital termal de Galícia. El pilot andorrà es va mantenir serè en la lluita desigual que va mantenir amb vehicles de millors prestacions que el seu Clio R3 i va estar en tot moment preparat per aprofitar el mínim error dels rivals que en bona lògica tenien superar-lo en la classificació. Al final Vinyes donava per bona la 7a., posició final que li permet estar entre els deu millors de la classificació provisional del campionat. A més Vinyes va ser el clar vencedor de la Clio Cup, i es destacar-se al capdavant de l’esmentada categoria.
Pel que fa a la lluita pel triomf absolut del ral·li, cal destacar que a les primeres de canvi es va decidir a favor de Monzon-Deniz, seguits de Fuster-Medina i els germans Vallejo. El podi va queda resolt després de la segona especial (primer pas per Avion) i es va mantenir fins al final, ampliant-es les diferències entre els tres equips a mesura que avançava el ral·li, a excepció de la recta final de la carrera en la qual Monzon va administrar el seu avantatge.
La calor va ser, una vegada més a Ourense, un problema afegit per als equips participants que també van haver de suportar els espectadors que, en gran nombre, van viure en directe la segona prova gallega del Campionat d’Espanya de l’especialitat.

Vinyes-Mercader van iniciar la cursa de manera conservadora, després de la primera secció estaven situats en la 12a., posició, encara que a 15” de la vuitena plaça. En el segon pas pels trams de velocitat que configuraven les seccions matinals, el pilot andorrà es va mostrar mes incisiu tot i que l’asfalt estava molt castigat i punxar era molt fàcil si es prenien riscos. Al reagrupament de meitat de ral·li, Vinyes-Mercader es trobaven en la 10è., lloc a 8” del seu rival immediat (Yeray Lemes), mentre que la resta se li havien escapat.
Les seccions de la tarda, en principi les que més respecte imposaven, van complir les expectatives creades, Vinyes que va jugar la carta de regularitat, després de la tercera secció es va situar 8è., en la classificació scratch. En la continuació, va millorar els seus registres i fins i tot va poder superar a l’equip local Meira-Bañobre.

A meitat de la prova Vinyes tenia clar que els més complicat estava per venir, està sent un ral·li molt dur tant per a les mecàniques com per a nosaltres. Hem començat una mica relaxats però a la segona volta hem millorat malgrat que l’asfalt de les especials estava molt trencat. La tarda es presenta fins i tot mes complicada, els trams són molt llargs i farà molta calor, crec que res està decidit, seguirem lluitant per aprofitar les oportunitats que es presentin per millorar la nostra posició. El pilot andorrà no anava desencaminat, Cañon do Sil i San Pedro de Rocas, van ser una vegada més decisius, sobretot a la part final de la prova, l’ultim sector de San Pedro es fa molt dur. Són 28 kms., i molts graus de temperatura dins del cotxe, que com a final de festa, no està malament. En aquesta ocasió, nosaltres hem vist recompensat l’esforç de la jornada amb una bona classificació.

La primera part de calendari de l’espanyol de ral·lis d’asfalt arriba a la fi, després de les vacances d’estiu, aquesta temporada més curtes de l’habitual, es disputarà el Rallye de Ferrol. La cita és els dia 8 i 9 d’Agost.

Classificació del 41 Rallye Ourense-Capital Termal de Galícia, cinquena prova del Campionat d’Espanya de Ral·lis d’asfalt.

1.- Monzon-Deniz (Peugeot 207 S2000) 2h09’18.9 , 2.- Fuster-Medina (Fiat Grande Punto S2000) a 0’29.6 , 3.- Vallejo-Vallejo (Porsche 911 GT3) a 0’42.8 , 4.- Martin-Del Barrio (Ferrari 360 Rallye) a 2’46.3 , 5.- Burgo-Burgo (Mitsubishi Lancer Evo IX) a 4’19.1 ... 7.- Vinyes-Mercader (Renault Clio R3) a 5’59.2 .