Llovera-Vallejo, de menys a més a Villaquilambre.

Albert Llovera-Diego Vallejo (Fiat Grande Punto S2000) van arrodonir un gran final de ral·li que els va situar en la 12a., posició scratch (5a., de Grup N) en el Ral·li de terra de Villaquilambre, sisena prova del Campionat d’Espanya de terra 2008. Els guanyadors absoluts de la prova van ser Dani Solà-Alex Haro que van superar a Pons-Del Barrio en 3” en l’última especial, la qual van iniciar empatats a temps. Va completar el podi l’equip local Garcia-Velasco a 1’38” de Solá. Amb aquests resultats i a falta d’una prova per finalitzar el campionat, Xavi Pons és el nou campió d’Espanya de ral·lis de terra.
Malgrat que les previsions meteorològiques predeien núvols i pluja, la realitat ha estat ben diferent, un sol radiant ha acompanyat als que han viscut en directe la prova de Villaquilambre .

El pilot andorrà va tenir un inici complicat en la prova de Villaquilambre, els seus cronos en les dues primeres especials el van relegar a la 12a., posició de G.N, un lloc que estava lluny de les previsions inicials. En la continuació els comissaris van ampliar el temps de sortida entre el pilots a 2’ i la situació va cambiar per a Llovera, la visibilitat en les especials va millorar i els temps també, en més de 30” els aconseguits a la passada anterior. L’andorrà va escalar tres posicions en la classificació de la seva categoria. A meitat de ral·li era 9è., a 1’16” de Mateu, en aquell moment líder del G.N.
En el tram estrella del ral·li (20,31 kms.), Llovera-Vallejo es van superar. Van marcar el 4art., millor registre en la primera passada, mentre que en la segona van rebaixar 4” el temps anterior i repetint posició, posant així el punt final de manera espectacular una prova que va tenir un inici molt complicat per al pilot de FIAT.

En les dues primeres especials els temps no van sortir, sobre tot, perquè retallàvem la diferència respecte al vehicle que sortia per davant i la visibilitat es reduïa de manera considerable, fins i tot ens hem despistat en un encreuament de la segona especial. Les coses van millorar en la segona passada per les dues especials i vam començar a recuperar posicions en la classificació. Així resumia Llovera la seva actuació en les dues primeres seccions de la prova lleonesa. A la continuació va seguir la seva progressió, amb temps espectaculars en l’especial de 20 kms., és cert que en les dues passades pel tram llarg del ral·li hem tingut un bon ritme, en aquesta especial en la que, sobretot a la part final, era fàcil despistar-se, a més en la segona passada la pista estava molt delicada amb molta pedra solta i hem preferit assegurar un mica. He arribat al final bastant cansat però satisfet amb els registres obtinguts. En línies generals crec que el resultat aconseguit a Villaquilambre és molt positiu, encara que sense el problema esmentat en les especials inicials hauríem estat molt a prop del podi de Grup N, que era el nostre objectiu en aquesta prova.

El Campionat d’Espanya de ral·lis de terra 2008 tindrà el seu punt final el mes d’octubre vinent, dies 17 i 18, en A Cabanas (A Corunya).

Classificació final scratch.

1.-Sola-Haro (Mitsubishi Evo IX) 41’32.5, 2.-Pons-Del Barrio (Mitsubishi Evo IX) a 0’09.2, 3.-Garcia-Velasco(Mitsubishi Evo IX) a 0’12.3 , 4.-Villanueva-Tramont (Mitsubishi Evo IX) a 1’49.4 , 5.-Fuertes-Casarrubios (Mitsubishi Evo IX) a 2’08.7 ....12.- Llovera-Vallejo (Fiat Grande Punto) a 5’04.0 .
Classificació final G.N.
1.- Cabanela-Rodriguez (Mitsubishi Evo IX) 45’24.1, 2.- Muñiz-Blanco (Mitsubishi Evo IX) a 0’11.2, 3.- Marti-Sanchez (Mitsubishi Evo IX) a 0’31.0 , 4.- Marquez-Goñi (MitsubishiEvo IX) a 0’41.5 , 5.-Llovera-Vallejo (Fiat Grande Punto) a 1’ 12.4 .

Servei de premsa.

Fotos / Photos Galeria
Doc. PDF