Vinyes-Mercader reprenen la temporada al Ferrol.

El 39 Ral·li de Ferrol, tercera prova gallega del Campionat d’Espanya de Ral·lis d’asfalt, es disputarà el pròxim cap de setmana (dies 8 i 9) i serà el punt de partida de la segona part de la temporada. Joan Vinyes-Jordi Mecader no faltaran a la cita al volant del seu Renault Clio R3, amb l’objectiu d’augmentar el seu avantatge al capdavant del provisional de la seva categoria, a més de seguir acumulant punts en el seu haver per mantenir una posició entre els deu millors de la classificació del campionat esmentat.

Els membres de l’Escuderia que dóna nom al ral·li han configurat un recorregut amb sis especials, que es repeteixen dues vegades, totalment noves a més de mantenir la denominada Ferrol (8,45 kms.,) que es disputarà una sola vegada al final de la tercera secció. Els trams cronometrats que es repetiran en les dues primeres seccions del Ferrol 2008 seran: Montfero-Irixoa (11,56 kms.,), Montfero (22,22 kms.,) i Vilarmaior-Paderne (11,50 kms.,). En el bucle de les següents seccions els participants es trobaran amb San Sadurniño-Moeche (18,43 kms.,) i Somoza-As Montes (21,15 kms.,) a més de l’esmentada Ferrol. El recorregut total del ral·li és de 545,63 kms., dels quals 182,21 kms., es disputaran contra el crono.

Per a nosaltres podríem dir que és un ral·li semidesconegut, com és habitual a Galícia l’asfalt estarà brut en el que és fàcil punxar i despistar-te ja que hi ha molts revolts, alguns molt tancats. Agafar referències és complicat. Les especials ? de l’any passat sol es repeteix una i per tant en aquest aspecte és com si correguéssim un ral·li nou. Sense cap mena de dubte serà una prova molt dura. En referència a la mecànica del seu Clio R3 poques novetats, diria que cap, en les dues proves anteriors (Rias i Ourense) tot va funcionar a la perfecció i espero que la ratxa no es torci al Ferrol.

El Recinte Firal de Ferrol (FIMO) serà el centre neuràlgic del ral·li, en les seves instal·lacions estaran ubicats el Parc d’assistència, l’Oficina permanent de la prova a més d’altres serveis. Les verificacions administratives i tècniques també es portaran a terme en un dels pavellons de l’esmentat recinte firal al llarg del divendres (dia 7). La cerimònia de sortida es farà el mateix divendres a partir de les 20h30, al podi situat en ple centre de Ferrol, concretament a la Plaça de la Constitució.
L’inici del 39 Rallye de Ferrol està previst a les 7h30 de dissabte (dia8) des del parc d’assistència (FIMO), mentre que a partir de les 22h00 del mateix dissabte és quan s’espera l’arribada dels participants al parc tancat final situat a Canton de Molins. Mitja hora més tard s’iniciarà el lliurament de premis al podi de la Plaça de la Constitució.

Classificació provisional del Campionat d’Espanya de ral·lis d’asfalt 2008.
1.-Sergio Vallejo, 64,5 punts, 2.-Luis Monzon, 60 p., 3.-Miguel Fuster, 47 p., 4.-Enrique G. Ojeda, 45 p., 5.-Armide Martin, 22 p., ... 9.-Joan Vinyes, 16,5 p.
Classificació provisional de la Challenge Clio Cup R3 de Ral·lis 2008.
1.-Joan Vinyes, 54 punts, 2.-Fran Cima, 39 p., 3.-Luis Aragonés, 10 p.

 

Servei de premsa.

Fotos / Photos Galeria
Doc. PDF