Vinyes-Mercader freguen el podi al Ferrol.

Joan Vinyes-Jordi Mercader (Renault Clio R3) han completat el 39 Ral·li de Ferrol en una brillant quarta posició de la classificació final scratch, a més de dominar amb claredat i de principi a fi la Clio Cup. Vinyes que va iniciar la seva participació amb alguns dubtes a la prova de l’Escuderia Ferrol, va saber escollir la millor estratègia per aconseguir un excel·lent resultat en una prova pràcticament desconeguda per a ell.
El vencedor absolut del Ral·li Ferrol 2008 va ser l’equip Monzon-Deniz, al volant de l’únic S2000 que va poder acabar la complicada prova gallega. Van completar el podi l’equip local Burgo-Burgo i Hevia-Iglesias tots dos als comandaments dels seus Mitsubishi Lancer Evo 9.

L’inici del ral·li ja va deixar clar que Vinyes-Mercader havien d’evitar errors per aprofitar les ocasions que es presentessin per estar en la part alta de la classificació. Van acabar la primera secció en la 10a., posició a 15” del Fiat S2000 de Sergio Perez. A pesar d’aquest resultat el seu plantejament no va canviar i van seguir mostrant-se molt efectius en les especials, van aconseguir la 6a., plaça scratch en el segon pas per Vilarmaior-Paderne, encara que sense poder lluitar de tu a tu amb els rivals que els precedien, la diferència de potència dels vehicles era clarament desfavorable al pilot andorrà. Malgrat tot Vinyes es situava en la sisena plaça de la provisional a l‘arribar a l’assistència de meitat de carrera.
Vinyes-Mercader van iniciar la tercera secció a veure-les venir, és a dir a bon ritme perquè els rivals que venien per darrere no s’acostessin massa. Atrapar els de davant era impossible si no tenien problemes. I així va ser, Senra i Ojeda van haver d’abandonar per problemes mecànics i el pilot andorrà es va situar en el quart lloc a falta de tres especials per al final. En la recta final de la carrera res va canviar, Vinyes va aguantar de manera increïble els últims intents de Meira per superar-lo i va confirmar la millor classificació de la temporada.

Vinyes no podia dissimular la seva alegria en acabar la prova de Ferrol, el resultat ha estat fantàstic en part perquè en aquest ral·li no ho esperàvem. Després dels reconeixements la veritat és que era més aviat pessimista pel que feia ha estar entre els millors de la scratch, les especials estaven bastant brutes, en les segones passades era evident que fins i tot ho estarien més i amb trampes que no et permetien un moment de relaxació. Vam decidir anar al nostre ritme a veure que passava, a mesura que avançava el ral·li ens vam adonar que a més d’anar ràpids, tampoc arriscàvem al límit. En aquesta ocasió tot va sortir bé. I un eufòric Vinyes, també es mostrava molt satisfet de tal com havia funcionat el Clio R3, no hem tingut cap problema, en un recorregut molt complicat li hem exigit molt i ha respost a la perfecció. Crec que amb la potència que disposem no podíem lluitar amb els rivals que teníem per davant però, com he dit abans, el nostre ritme ha estat elevat i sobre tot constant. En poques paraules crec que hem corregut molt, la prova el segon scratch aconseguit en el penúltim tram del ral·li.

Després de l’excel·lent retorn de vacances a Vinyes-Mercader se’ls presenta un altre repte important, concretament els dies 11, 12 i 13 de setembre, el Rallye Príncipe de Asturias, la setena prova del calendari del Campionat d’Espanya de l’especialitat, que a més serà vàlida per al Campionat Internacional IRC.

Classificació scratch del 39 Rallye Ferrol.
1.- Monzon-Deniz (Peugeot 207 S2000) 1h57’54.4, 2.- Burgo-Burgo (Mitsubishi Lancer Evo 9) a 1’36.1 , 3.- Hevia-Iglesias (Mitsubishi Lancer Evo 9) a 2’44.0 , 4.- Vinyes-Mercader (Renault Clio R3) a 4’00.5 , 5.- Meira-Bañobre (Mitsubishi Lancer Evo 9) a 4’33.8 .
Classificació de la Clio Cup, 39 Rallye Ferrol.
1.- Vinyes-Mercader, 2h01’54.9 , 2.- Cima-Gonzalez, a 4’37.9, 3.- Blach-Souto, a 5’30.3.

Servei de premsa.

Fotos / Photos Galeria
Doc. PDF