Guanyar la categoria R3 objectiu de Vinyes-Mercader al Príncipe.

Joan Vinyes-Jordi Mercader (Renault Clio R3) disputaran per primera vegada formant tàndem el Rallye Príncipe de Asturias, setena prova del calendari del Campionat d’Espanya de Ral·lis d’asfalt 2008, que a més en aquesta edició, la 45 del seu historial, puntuarà per al IRC (Intercontinental Rally Challenge). El pilot andorrà afronta la primera cita asturiana de la temporada amb l’objectiu de vèncer la categoria R3, i d’aquesta manera seguir ampliant el seu avantatge al capdavant de la present edició de la Clio Cup de ral·lis 2008.

El recorregut del Príncipe 2008 és molt semblant al d’anteriors edicions amb especials amb molta tradició en el món de l’automobilisme. La prova té dues etapes, amb 7 trams de velocitat diferents que sumen 250 kms., dels 873,99 kms., que té en total el traçat. Les especials que hauran de superar els participants en la primera etapa (divendres dia 13) són: dues passades per Muño-Munco (7,85 kms.), i Pajomal-Carbayin-La Rasa (29,28 kms) i tan sol una per Cessa-Valdebarcena (11,25 kms.) abans de reagrupament de Villaviciosa. Completaran aquesta etapa superant dues vegades l’esmentat Cessa-Valdebarcena i Piedrafita-Azorea-Anayo.
Dues passades al bucle format per La Nova-L’Hivernal (20,54 kms.) i Argeme-Les Bacenas (11,66 kms.), La Nova-L’Hivernal (20,54 kms.) i Blimea-La Casilla-El Corvero (11,82 kms.), cofiguran el recorregut de la segona jornada de competició.

Després de tres anys sense competir al Príncipe de Asturias, Vinyes es troba molt motivat per arrodonir una bona actuació, no serà fàcil perquè és un ral·li molt llarg, durant la primera etapa estarem 15 hores al cotxe, sens dubte mantenir la concentració en les últimes especials en les que la falta de llum i el cansament poden resultar decisius. De totes maneres, nosaltres sortirem pensant sobretot a assegurar un bon resultat en la nostra categoria, encara que no descuidarem la possibilitat d’esgarrapar algun punt estant entre els deu millors de la classificació scratch dels pilots que puntuen per al Campionat d’Espanya. El pilot andorrà viurà a Oviedo una situació gens habitual, sortirà amb el dorsal 20, és cert que tindrem per davant una vintena de cotxes que poden canviar l’estat de les especials, és un fet que tindrem en compte en el moment de fer les notes en els reconeixements. Un altre factor que pot complicar encara més el ral·li és la climatologia, algunes de les especials patinen fins i tot en sec.

Les instal·lacions de l’aeròdrom de La Morgal seran el centre neuràlgic de la prova. Tot i aixì els participants es desplaçaran al centre d’Oviedo, concretament al Passeig del Bombé, per celebrar la cerimònia de sortida, dijous dia 11 a les 20h30, i el lliurament de trofeus el dissabte (dia 13) al final del ral·li.
La sortida de la 1a., etapa està prevista a les 6h45 de divendres (dia 12) des del parc d’assistència, mentre que la arribada dels participants una vegada completada l’esmentada etapa està prevista a les 22h43 al podi situat al passeig de Bombé. En aquesta mateixa ubicació es portarà a terme tant la sortida (7h45) com l’arribada (16h30)de la segona i definitiva etapa del Rally Príncipe de Asturias 2008.

Classificació provisional del Campionat d’Espanya de ral·lis d’asfalt 2008.
1.-Luis Monzon, 75 puntos, 2.-Sergio Vallejo, 64,5 p., 3.-Miguel Fuster, 47 p., 4.-Enrique G. Ojeda, 45 p., 5.-Pedro Burgo, 30 p., ... 7.-Joan Vinyes, 24,5 p.
Classificació provisional de la Challenge Clio Cup R3 de Ral·lis 2008.
1.-Joan Vinyes, 81 puntos, 2.-Fran Cima, 39 p., 3.- Roberto Blach, 15 p., 4.-Luis Aragonés, 10 p.

Servei de premsa.

Fotos / Photos Galeria
Doc. PDF