Per a Vinyes l’objectiu a Llanes és sentenciar la Clio Cup.

El Rallye Villa de Llanes, segona cita asturiana del Campionat d’Espanya de Ral·lis d’asfalt 2008, pot ser decisiva per a Joan Vinyes-Jordi Mercader (Renault Clio R3) per decantar a favor seu de manera definitiva la Clio Cup, objectiu prioritari del pilot andorrà en la present temporada. Si Vinyes-Mercader, que de la mateixa manera que va passar fa 15 dies al Principe serà la primera vegada que disputen aquest ral·li formant equip, aconsegueixen el seu sisè triomf de la temporada (sobre set possibles) seran els vencedors de l’esmentada categoria a falta de les tres últimes proves del Campionat d’Espanya de l’especialitat.

A l’edició 2008, el Rallye Villa de Llanes té 159,71 kms., cronometrats dels 521,09 que té en total el traçat. Els equips participants hauran de superar 9 especials (5 diferents). A les dues seccions inicials l’atenció dels aficionats es centrarà en les especials: Nova-Labra (19,90 kms.), Siejo-Portes (23,78 kms.), que es disputaran dues vegades cadascuna i Siejo-Colombres (9,89) que es disputarà només a la primera secció. En la continuació, trams de tanta tradició al Llanes, com la Torneria (11,37) i Torre-Camen (19,86 kms.), que es correran dues vegades cadascun, decidiran de manera definitiva la classificació del ral·li.

A Vinyes el ral·li asturià li porta bons records, l’última vegada que va córrer aquesta prova la va guanyar i això sempre és una motivació extra, és cert que a Llanes vaig aconseguir el meu últim triomf, fins ara, en una prova de l’espanyol d’asfalt. De totes maneres la situació actual és molt diferent, aquest any l’objectiu és alçar-nos amb el triomf entre els Clio R3 i estar al més dalt possible a la classificació scratch, encara que en aquest apartat depenem dels problemes que puguin tenir els vehicles que en bona lògica ens han de superar per les seves prestacions superiors. Segons el pilot andorrà el recorregut preparat per la Escuderia de Llanes no té grans variacions respecte al d’anteriors edicions en les quals ha competit, cal dir que des que em vaig iniciar en el món dels ral·lis he competit en diverses ocasions al Llanes i l’escenari sempre ha estat semblant. Veurem com està l’asfalt aquest any i sobretot la climatologia que a Astúries sempre és un factor que pot tenir conseqüències en el resultat de la prova.

Un any més la Vila de Llanes veurà canviar l’aspecte dels seus carrers més cèntrics, el parc d’assistència estarà ubicat a l’AV. de las Gaviotas, c/ Celso Amiela i als patis de l’Institut d’Educació Secundària, mentre que el parc tancat estarà a El Sablon. Precisament en aquesta ubicació estarà instal·lat el podi on es celebrarà la cerimònia de sortida i el lliurament de premis.
L’inici del 32 Rallye Villa de Llanes es donarà a les 8h00 de dissabte (dia 27) des de la zona d’assistència, mentre que el final del ral·li està previst a partir de les 22h00 del mateix dissabte al podi esmentat.

Classificació provisional del Campionat d’Espanya de ral·lis d’asfalt 2008.
1.-Sergio Vallejo, 79,5 puntos, 2.-Luis Monzon, 75 p., 3.-Enrique G. Ojeda, 67,5 p., 4.-Miguel Fuster, 65 p., 5.-Alberto Hevia i Pedro Burgo, 39 p., ... 7.-Joan Vinyes, 32 p.
Classificació provisional de la Challenge Clio Cup R3 de Ral·lis 2008.
1.-Joan Vinyes, 102 puntos, 2.-Fran Cima, 54 p., 3.- Roberto Blach, 14 p.

Servei de premsa.

Fotos / Photos Galeria
Doc. PDF