Vinyes-Mercader més a prop de guanyar la Clio R3.

Joan Vinyes-Jordi Mercader (Renault Clio R3) van resoldre amb una excel·lent sisena posició scratch i el triomf a la Clio Cup, la seva participació en el 32 Rallye Villa de Llanes. Amb aquest resultat el pilot andorrà, que ha aconseguit sis triomfs sobre set possibles, se situa a un pas d’alçar-se amb el triomf absolut de la Clio Cup de Ral·lis 2008.
Els germans Vallejo al volant d’un flamant Porsche 911 van ser els guanyadors de la prova de la Escuderia Llanes, després de mantenir una espectacular lluita durant tota la jornada amb el Peugeot 207 S2000, pilotat per Ojeda-Barrrabés, que al final van cedir per 19”.

A la primera especial del Llanes 2008, Vinyes-Mercader, van poder apreciar que els germans Arias, que corren el campionat asturià al volant d’un Mitsubishi Lancer Evo IX., s’afegien als rivals habituals d’anteriors proves disputades. Al final de la 1a., secció Vinyes estava situat en la setena plaça, precedit a 10” per Pedro Burgo, mentre que per darrere estava Miguel Arias a tan sols 2 dècimes. En la següent secció, amb 70 kms., cronometrats, Vinyes va mantenir les distàncies amb Burgo i va distanciar a 13” al pilot asturià.
En les següents seccions, es va disputar el bucle La Torneria, Carmen-Torre, el pilot andorrà va aconseguir consolidar-se en la sisena plaça de la general, despenjant definitivament a Arias i mantenint les mínimes diferències amb Burgo que li van donar opció a millorar un lloc en la classificació scratch fins a l’últim moment.

Vinyes se’n va satisfet de Llanes després de complir amb l’objectiu que s’havia marcat en la seva segona visita de la temporada a Astúries, hem estat una vegada més en la posició lògica que podem estar. En aquesta ocasió ens hem acostat molt a Burgo, i per darrere Arias també ha estat molt a prop sobretot a les primeres seccions. No ens podíem encantar, havíem de mantenir el ritme per evitar sorpreses, el pilot asturià és un bon coneixedor de les especials i era important evitar tenir un final ajustat. A la tarda hem aconseguit ampliar diferències i seguir a prop de Burgo, encara que escalar posicions en la general era difícil si els que ens precedien no tenien problemes. Així doncs, Vinyes donava per bo el resultat d’una prova en la que almenys no hi ha hagut problemes de pluja, és cert que en aquest aspecte el ral·li ha estat molt més tranquil, el Clio ha funcionat una vegada més de manera perfecta i estar una vegada més al capdavant de la classificació de la nostra categoria era també important per evitar tensions al final de temporada.

La pròxima prova del Campionat d’Espanya de ral·lis d’asfalt 2008 es disputarà a la província de Còrdova els dies 10 i 11 d’Octubre, serà una nova edició del Rallye Sierra Morena.

Classificació scratch del 32 Rallye Vila de Llanes.

1.- Vallejo-Vallejo (Porsche 911 GT3) 1h38’42.4, 2.- Ojeda-Barrabes (Peugeot 207 S2000) , a 0’19.0, 3.-Monzon-Deniz (Peugeot 207 S2000) a 2’32.3, 4.-Hevia-Iglesias (Mitsubishi Lancer Evo 9) a 2’46.5., 5.-Burgo-Burgo (Mitsubishi Lancer Evo 9) a 5’32.2, 6.-Vinyes-Mercader (R/Clio R3) a 5’49.4 .
Classificació Clio R3 del 32 Rallye Vila de Llanes.
1.-Vinyes-Mercader, 1h4431.8, 2,-Cima-Gonzalez, a 2’23.1 .

Servei de premsa.

Fotos / Photos Galeria
Doc. PDF