Vinyes-Mercader guanyadors de la Clio Cup 2008.

Joan Vinyes-Jordi Mercader (Renault Clio R3) van decantar de manera definitiva la Clio Cup de Ral·lis 2008 a favor seu després d’aconseguir un altre triomf entre els Clio R3 i acabar en la cinquena plaça absoluta el 56 Ral·li Costa Brava, penúltima prova vàlida parar el Campionat d’Espanya de l’especialitat. Tal i com havia comentat el pilot andorrà abans de desplaçar-se a Lloret de Mar, la seva participació en l’edició 2008 del Costa Brava no va tenir res de conservadora i no va deixar en cap moment d’esgotar al màxim les prestacions del seu Clio R3 que una vegada mes va respondre a aquestes exigències de manera molt efectiva.
Sergio i Diego Vallejo (Porsche 911 GT3) van aconseguir el triomf absolut en la prova organitzada pel Club Rallyclassics.com, després de mantenir un altre espectacular duel, durant tota la jornada, amb el Peugeot 207 S2000, pilotat per Ojeda-Barrrabés. Al final els dos equips van quedar separats per tan sols 2”.

El començament de Vinyes-Mercader en la prova gironina va ser espectacular, van marcar la tercera posició scratch en les especials inicials del ral·li (Pep Bassas i Cladells) deixant clar que la seva intenció en aquesta prova era estar en les primeres posicions de la classificació absoluta. A partir d’aquest punt. i com era d’esperar, Vinyes es va veure superat per vehicles de mes potència situant-se en la sisena plaça després del tercer tram de velocitat (St.Hilari-La Cantina). Poc van canviar les coses en el segon pas per l’especials esmentades, Vinyes es feia fort en l’esmentava sisena plaça, encara que per darrere el Mitsubishi Lancer Evo IX de Zurita-Amigó li havia reduït la diferència i es situava a 26” .
Poques variacions en la continuació, en el primer pas per Grions els problemes d’Entrecanales-Odriozola els van obligar a abandonar, cedint la seva plaça a Vinyes que no va deixar d’augmentar la seva diferència respecte a Zurita en cadascuna de les especials decisives de la prova de Lloret de Mar.

Vinyes no va aconseguir el seu millor resultat de la temporada en el Costa Brava, però la seva satisfacció era enorme, una vegada més hem corregut molt, l’inici ha estat gairebé perfecte però era evident que nosaltres no podíem mantenir la posició amb els contrincants que teníem en carrera. De totes maneres hem seguit al límit de les nostres possibilitats per mantenir una cinquena plaça que, mirant els equips que ens precedien i sobretot els que teníem per darrere, és molt gratificant. La Clio Cup ha quedat decidida a les primeres de canvi, amb l’abandonament de Cima, i per tant hem tingut la possibilitat de llançar-nos a l’atac sense haver de conservar en cap moment. El pilot andorrà tanca així la seva participació en el Campionat de Espña de Ral·lis d’asfalt 2008, en el que ha aconseguit el seu objectiu de manera clara, m’ho he passat molt bé pilotant el Clio R3, un cotxe que com he dit sempre s’ha fet pensant en els ral·lis i això es nota. Hem aconseguit set triomfs a la Copa sobre vuit possibles i ens hem situat de manera habitual entre els deu millors de cada carrera. L’evolució del nostre cotxe ha estat constant i crec que hem aconseguit un bon nivell de competitivitat.

Vinyes encara no dóna per tancada la temporada, a partir d’ara se centrarà en les 24 hores del Circuit de Catalunya que disputarà amb la seva germana Amalia, al volant d’un SEAT León 08 de l’equip Monlau Competició.
Classificació scratch del 56 Rallye Costa Brava.
1.- Vallejo-Vallejo (Porsche 911 GT3) 1h40’36.3, 2.- Ojeda-Barrabes (Peugeot 207 S2000) , a 0’02.0, 3.-Pons-Haro (Porsche 911 GT3) a 1’40.2, 4.-Sola-Sanchez (Ferrari 360 Rally) a 2’00.3., 5.-5.-Vinyes-Mercader (R/Clio R3) a 5’02.4 .

Servei de premsa.

Fotos / Photos Galeria
Doc. PDF