A Zuera, Alex Loan confirma la seva progressió.

Alex Loan (Tony kart) va completar la seva primera temporada en el Campionat d’Espanya de kàrting, categoria KF3,assolint la 6a., i 11a., posició respectivament, en les dues carreres que es van disputar al circuit de Zuera (Saragossa). Així doncs el jove pilot andorrà, que en les dues primeres proves de l ‘esmentat campionat no va poder passar de les classificatòries, ha experimentat un salt qualitatiu espectacular al situar-se en la lluita per les posicions punteres de la categoria KF3.

En els entrenaments cronometrats, amb trenta pilots al parc de pre-sortida, Loan ja va demostrar que podia estar entre els deu millors, Es va situar al final a la 12a., plaça marcant un crono de 1’03.59 a mig segon dels dominadors de la categoria Gerard Barrabeig i Carlos Sainz Jr.
Va seguir l’ascensió en les dues mànegues classificatòries encara que en aquesta ocasió al jove pilot andorrà li va faltar una mica de sort, sobretot a la primera, quan estava lluitant per una plaça entre els 8 primers, un toc amb un rival li va fer perdre unes posicions que va ser impossible recuperar malgrat seguir intentant-ho fins a l’ultim metre de la mànega. Una vegada completades les dues mànegues en 17a., i 8a., plaça, Loan no solament es va classificar de manera clara per disputar la finals sinó que a més es va situar en la cinquena línia de la graella de sortida.
El moment culminant de Loan en el meeting de Zuera es va produir en la primera carrera en la que va aconseguir una brillant sisena posició. El pilot andorrà va sortir a per totes i va saber trobar les situacions propícies per superar als rivals que el precedien en la sortida. Els líders se li van escapar una mica, però en el seu afany d’ acostar-se a les primeres posicions va superar en més de quatre segons al seu immediat perseguidor.

Així doncs, el pilot andorrà tanca el Campionat d’Espanya amb una gran actuació, segons Thierry Canga, A Zuera per fi hem tingut unes condicions climatològiques regulars durant tot el cap de setmana, que ens han permès fer un treball en progressió que ha tingut resultats molt positius a la pista. Crec que l’Alex ha anat de menys a més i ha demostrat que pot estar entre els millors de la KF3 de manera habitual en un futur pròxim. El responsable de la trajectòria esportiva del jove pilot andorrà recorda que, l’Alex en la seva primera temporada competint en la KF3, té com a rivals a pilots que a més d’estar a l’últim any en aquesta categoria porten una trajectòria anterior en categories inferiors. Crec que la línia que ens hem marcat és la correcta, en aquest primer any hem complert els objectius que ens havíem marcat i amb vista al 2009 aquests objectius seran més ambiciosos però cal afrontar-los, estic convençut que l’Alex posarà tot de la seva part per aconseguir-los.

És clar que Alex Loan i tot el seu equip miren al 2009 amb la moral molt reforçada i amb ganes de seguir superant etapes per arribar a estar entre els millors a cadascun dels campionats en que surtin a competir.