Joan entre els millors, Amàlia aprèn ràpid.

Amàlia i Joan Vinyes compartint un Seat León de Monlau-Competición han saldat la seva primera participació a la Copa d’Espanya de Resistència 2008 amb una 14a., i una 7a., posició en les dues proves disputades en el circuit de la Comunitat Valenciana. D’aquesta manera els pilots andorrans superen amb escreix l’objectiu que s’havien marcat abans de començar el desplaçament a Xest.

Entrenaments lliures:
En la primera tanda lliure de 70’, els germans Vinyes van compartir el volant del Seat León. Mentre Joan va proposar alguns canvis als tècnics de Monlau-Competición per millorar el comportament del vehicle, Amàlia va començar el seu procés d’adaptació amb resultats optimistes. En la segona tanda va ser Amàlia la que va pilotar durant més temps, encara que un toc amb un altre cotxe la va obligar a deixar la pista abans del previst.
Entrenaments oficials: La primera sèrie de 20’ la va disputar Joan, que malgrat no tenir el León al cent per cent, degut al toc esmentat, va marcar el sisè millor temps (1’47.494) i per tant va aconseguir una posició en la tercera línia de la graella de sortida de la primera carrera. No va tenir tanta sort la seva germana que en la segona tanda va marcar un millor temps d’1’55.460, que la va situar en les posicions del darrere de la graella de la segona carrera.
Primera Carrera. Impecable sortida de Joan que a la meitat de la primera volta havia millorat tres posicions, a l’inici del tercer gir es va situar segon i va prosseguir el seu atac al primer lloc, encara que el líder (Alvaro Rodriguez) havia agafat uns metres d’avantatge que van resultar decisius. A partir de la sisena volta Joan va desistir en el seu atac i va assegurar la segona plaça. La seva germana va agafar el relleu, quan va sortir a la pista ja estava situada en la desena posició. Amàlia va rodar a un ritme clarament superior al del día anterior, fins a 2” menys per volta, i va poder mantenir una plaça entre els quinze millors de la graella.
Segona Carrera: Es va iniciar amb accident múltiple que Amàlia va saber superar molt bè a més de guanyar una quinzena de posicions. Va cedir el volant a Joan que va protagonitzar una espectacular remuntada que els va portar a la 7è., lloc.

Al final de la primera jornada de competició al volant del León, Amàlia Vinyes era conscient del que havia de fer, puc millorar els meus temps si aconsegueixo frenar mes tard del que ho estic fent. Malgrat tot els meus temps en la sèrie cronometrada no han estat normals, he sortit massa relaxada i quan he volgut reaccionar ja no he tingut temps. Per a Joan la jornada d’entrenaments va ser una més en la seva trajectòria, encara que en aquesta ocasió gens fàcil, després del toc a la part final dels lliures no hi va haver temps suficient per reparar. El cotxe se n’anava del darrere i era complicat mantenir-lo a la pista. També és cert que no he pogut fer una volta completa sense trànsit. De totes maneres la sisena posició estaba bè.
A l’acabar la primera carrera, Joan es mostrava satisfet amb el resultat, encara que amb un handicap* més just i amb una posada a punt mes ajustada podem millorar i estar entre els deu millors. Amb vista a la segona prova ens han tret 40” del handicap... El desenllaç de la segona carrera va fer bones les paraules de Joan. Amàlia va estar molt inspirada sobretot en la sortida que va ser molt accidentada, sortia de la part final de la graella i després de la primera esquerra he vist que hi havia molt embolic, he trobat un forat i m’he colat. He guanyat diverses posicions en aquesta sortida, la veritat és que no m’ho esperava. En general estic molt contenta de com s’ha desenvolupat aquest primer meeting de la temporada, sóc conscient que he de millorar coses però estic convençuda que amb l’ajuda del meu germà ho aconseguiré. Per la seva part Joan estava eufòric al final de la segona prova, pel rendiment del Leon que ha millorat molt al llarg del cap de setmana i per la meva germana que ha pogut rodar molts quilòmetres i això ara mateix és el que necessita.

El pròxim meeting de la Copa d’Espanya de Resistència es disputarà el primer cap de setmana d’Abril al circuit del Jarama (Madrid). Un altre escenari nou per a Amàlia però almenys ja coneixerà el cotxe.

*handicap:temps mínim de parada obligatòria en el canvi de pilot per portar un Seat León 2008 i per ser pilot professional (cas de Joan).

Servei de premsa.

Fotos / Photos Galeria
Doc. PDF